FOTO  Nikolina Mustapić Pandža: Titula prvaka u juniorskoj konkurenciji nam je na dohvat ruke

ŽKK Zrinjski 2010, Ladies Cup, Nikolina Pandža, ŽKK Zrinjski 2010
Posebno raduju rezultati juniorki kluba, koje nastupaju i za ostale kategorije u klubu, što uspjehe čini puno većim. Evo što je o tome za naš portal HERCEGOVINA.info rekla Nikolina Mustapić Pandža trenerica kluba:

Kao prvo kako ste zadovoljni igrama juniorki Zrinjskog?

Jako sam zadovoljna igrom juniorki Zrinjskog. Ova ekipa je na okupu već neko vrijeme i ovu sezonu pokazuju svoj veliki potencijal. Moram naglasiti da većina djevojaka koja čini ovaj tim sudjeluje u natjecanjima za kadetski ili predkadetski uzrast što ove rezultate čini još većim.

Prošlo kolo postignuta je rekordna pobjeda na gostovanju u Širokom. Da li ste nadali baš pobjedi s toliko razlike?

Iskreno nisam se nadala ovakvom rezultatu, ali smo u svakom slučaju očekivali pobjedu. To što je razlika bila tolika nije ni bitno u ovom slučaju, koliko je bitno da su sve igračice imale priliku igrati i dokazati se na ovoj utakmici.

Prije toga ste svladale i Brotnjo, možete li i tu utakmicu malo opisati?

Sudeći prema rezultatima iz prethodnih sezona, ekipa Brotnja je bila blagi favorit za osvajanje prvenstva. Unatoč tome, mi smo vjerovali da na svom terenu možemo svakoga pobjediti, pa smo od početka u utakmicu ušli sa većom borbenosti, motivacijom i željom za pobjedom. Utakmica je bila jako teška, prva četvrtina je bila izjednačena,no nakon nje preuzeli smo inicijativu i kontrolu nad utakmicom, što je na kraju dovelo do pobjede od 16 koševa razlike.

Kakvo je trenutno stanje na ljestvici? Da li ovi rezultati definitivno pokazuju da se ženska košarka na velika vrata vraća u Mostar?

Pa sad ne znamo da li se vraća ali mišljenja sam da ova sezona koju pokazujemo u Ligi je na jako dobrom putu da vrati žensku košarku u grad Mostar, da vrati ljubitelje ženske košarke na tribine, jer ove cure koje treniraju u gradu Mostaru imaju daleko najlošije uvijete od svih u LIGI. Sama činjenica da se radi o 2 treninga tjedno i to u dvorani Đačkog doma, pokazuje kolika je naša želja i volja u radu. U dosadašnjem dijelu natjecanja smo uvjerljivo prvi sa 5 pobjeda i bez poraza.

Iako je nezahvalno u timskom sportu nekoga izdvojiti, možete li reći tko nosi igru Zrinjskog?

Baš kao što pitanje i kaže, niti je zahvalno niti je moguće izdvojiti. Sve cure žive za ovaj Klub i to pokazuju na terenu. Cure se dobro slažu na terenu i van njega, što ozračje u ekipi čini veoma dobrim na što sam kao njihova trenerica veoma ponosna.

Kakve su ambicije do kraja sezone?

Na početku sezone smo samo željeli dati sve od sebe, dok su sa dobrim rezultatima i naše ambicije porasle. Titula prvaka u juniorskoj konkurenciji nam je na dohvat ruke i ako predstojeće utakmice odigramo najbolje što znamo ona nebi trebala biti upitna. Ova ekipa se također natječe i u seniorskoj konkurenciji u kojoj je cilj bio jasan od samog početka. Jednostavno na to gledamo na način da cure steknu dodatno iskustvo i znanje u većem rangu natjecanja.

Evo za kraj poruka našim čitateljima?

Za kraj pozdrav svim čitateljima, nadam se da ćemo u skoroj budućnosti naše utakmice moći igrati u dvorani adekvatnoj za natjecanje gde ćete moći u većem broju doći i bodriti naše košarkašice.

HERCEGOVINA.info