FOTO/VIDEO  Nevjerojatnu partiju sinoć je u NBA ligi pružio James Harden

James Harden , nba, NBA liga , kosarka, James Harden , nba, NBA liga , Houston Rockets, NBA liga , James Harden , James Harden , NBA liga , Houston Rockets, James Harden , James Harden , NBA liga , James Harden
Nevjerojatnu partiju sinoć je u NBA ligi pružio James Harden. U pobjedi Houston Rocketsa protiv San Antonio Spursa od 111:105 Harden je postigao 61 koš, i to uz činjenicu da nije ni igrao cijelu utakmicu već je na parketu proveo nešto manje od 37 minuta.

Bila je to prava simultanka, sam je pobijedio momčad Gregga Popovicha. Ukupan šut iz igre mu je bio 19/34, od čega je trice gađao 9/13. Izveo je 17 slobodnih bacanja i pogodio ih 14. Imao je i sedam skokova, tri osvojene lopte i jednu asistenciju.

S ovim učinkom od 61 koša Harden je ušao u elitno društvo Wilta Chamberlaina, Kobea Bryanta i Michaela Jordana, kao jedinih igrača koji su istoj sezoni barem dvaput ubacili po 60 koševa.

Bio mu je ovo treći put u karijeri da je ubacio 60 ili više pri čemu se izjednačio s Elginom Baylorom, dok je na vječnoj ljestvici na trećem mjestu Jordan. Bryantu je to uspjelo šest puta, a Chamberlainu čak 32.

Sinoć smo vidjeli i obračun hrvatskih centara. Cleveland Cavaliersi su sa 108:110 na svom parketu izgubili od Los Angeles Clippersa.

Ante Žižić je u redovima domaćina za 14 minuta provedenih na parketu ostao bez poena, uz učinak od tri skoka i dvije asistencije, dok je Ivica Zubac ubacio šest koševa, uz osam skokova i dvije asistencije.