Nedjeljko Zelenika: Nadam se da ćemo ove godine biti prvaci

nedjeljko zelenika
Pod njegovim vodstvom HKK Zrinjski je doživio renesansu, i upravo je on dao prvu minutažu Bojanu Bogdanoviću u dresu Plemića. Nakon Zrinjskog bio je trener Brotnja, Viteza, a bio je i izbornik kadetske reprezentacije BiH. Danas je trener juniora HKK Zrinjski, a mladi Plemići su prije par dana pod njegovim vodstvom svladali velikog rivala HKK Široki Brijeg.

Za početak čestitke na pobjedi u Hercegovačkom derbiju.

"Mi smo se bazirali na ovo juniorsko prvenstvo i evo sada će već biti godina dana da sam sa ovom ekipom. Dosta radimo, skoro svaki dan po dva puta. Ova ekipa je prošle godine igrala istovremeno u tri natjecanja, i to sada dolazi na naplatu. Ovi momci su sada više uigrani, bolje se poznajemo i to je kulminiralo u utakmici protiv Širokog protiv koga traje neko rivalstvo ovo zadnje desetljeće. Drago mi je da smo dobro odigrali, a moram istaći da je Široki bio oslabljen neigranjem Drežnjaka koji igra za prvi tim. Da je on igrao bilo bi možda drugačije i teže bi došli do pobjede, ali što je tu je mi smo dali svoj maksimum i  zasluženo slavili"

Kakve su ambicije ove mlade momčadi Zrinjskog?

"Moja osobna ambicija, koju sam prenio i na igrače jeste da budemo prvaci Herceg-Bosne u juniorskoj konkurenciji. Zrinjski nije odavno osvojio naslov, a lani smo na Širokom imali priliku i ispustili smo tu meč loptu jer smo imali tri slobodna bacanja za pobjedu koja nismo iskoristili. Iskreno se nadam se da ćemo ove godine biti prvaci".

Zrinjski dobro igra, pa ima li po Vama netko tko bi mogao biti nasljednik Bogdanovića ili Princa?

"U ovom momentu teško je reći da li netko može biti nasljednik te dvojice jer su oni top košarkaši i vrhunska klasa, ali ima tu igrača koji slijedeće godine mogu konkurirati za ulazak u prvi tim".

Konkretno koji su to igrači?

"Pa cijela ekipa igra dobro, ali ako već moram istaći to su Zlomislić, Pajić i Soldo su ti koji mogu ući iz juniorske u seniorsku konkurenciju".

Kao iskusan trener možete li nam reći kakva je budućnost košarke u Mostaru?

"Mislim da je ovaj iskorak, igranje 2 ABA lige i sve što ide uz organizaciju ovog natjecanja podiglo je košarku u gradu i za očekivati je da će sve više i više djece trenirati košarku. Trenutno se radi dosta dobro sa omladinskim pogonom, počevši od Škole košarke, preko predkadeta, kadeta pa do juniora. Dobro je da djeca mogu doći u dvoranu pogledati vrhunsku košarku, imati neke svoje uzore i stoga mislim da košarka ima svjetlu budućnost u Mostaru".

HERCEGOVINA.info