FOTO/VIDEO  NBA liga: Čudesni LeBron opet spasio Cavse

Golden State Warriors, Kyrie Irving , lebron james, NBA liga , lebron james, Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers , lebron james, Kyrie Irving , NBA liga , lebron james, NBA liga , lebron james, NBA liga , lebron james, Cleveland Cavaliers , Boston Celtics, Kyrie Irving , Clevaland Cavaliers, lebron james, NBA liga , NBA liga , Kyrie Irving , lebron james, NBA liga
Cleveland Cavaliersi izjednačili su seriju u finalu Istočne konferencije pobjedom protiv Boston Celticsa na svom terenu. Do 3-3 su Cavsi stigli nakon 109-99 pobjede u kojoj je LeBron James ponovo pokazao zbog čega je jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

James je s 46 poena u isto toliko minuta provedenih na parketu odveo svoju momčad do majstorice u bostonskom TD Gardenu Cavsi te tako barem zasad spriječio svoje prvo ispadanje u playoffu još od 2010. godine.

LeBron je odigrao nevjerojatnu utakmicu u kojoj mu je samo jedna asistencija nedostajao za triple-double (11 skokova), a tri poena nedostajala su mu za novi vlastiti rekord u playoffu.

Za pobjedu Clevelanda ključnom se pokazala druga četvrtina, koji su dobili s 34-18. U zadnju četvrtinu su ušli sa deset koševa prednosti i niti u jednom trenutku nisu dopustili Bostonu da im dođe na manje od sedam poena zaostatka.

Ovaj put mu je pomogao George Hill s 20 postignutih koševa, no ostao je bez jednog od najboljih suigrača Kevina Lovea već u prvoj četvrtini kada se ovaj sudario s Tatumom. Love navodno neće igrati u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bostonu kada će pasti odluka o finalistu.

U ekipi Bostona Terry Rozier ubacio je 28, Jaylen Brown 27, a Jayson Tatum 15 koševa.

LeBron je po sedmi puta u ovogodišnjem doigravanju premašio granicu od 40 poena čime se izjednačio s legendarnim Michaelom Jordanom, koji je to ostvario 1989. godine. Rekorder je Jerry West, koji je 1965. godine osam puta ubilježio 40 ili više poena.