NBA liga: Bogdanović promašio tricu za pobjedu

Bojan Bogdanović,  Stephen Curry, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , NBA liga , Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Indiana Pacers, Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , Indiana Pacers, Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, NBA liga , Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović
Sva tri hrvatska košarkaša, koji su nastupili sinoć u NBA ligi, ubilježili su dvoznamenkasti učinak u koševima.

Denver Nuggetsi su kod kuće pobijedili Indiana Pacerse s 102-100, a za goste je Bojan Bogdanović za 32 minute igre imao 16 poena (šut 5-12, trice 0-5), 6 skokova i 2 asista. Bogdanović je na samom kraju utakmice promašio tricu za pobjedu nakon što je sedam sekundi prije kraja igrač Denvera Paul Millsap položio za konačnih 102-100. Denver je predvodio Srbin Nikola Jokić s 26 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Phoenix sunsi su slavili kod New Orleans Pelicansa s 138-136, a Dragan Bender je za 34 minute igre upisao 13 koševa (šut 6-9), 5 skokova i asist. Dallas Mavericksi su doma bili bolji od Cleveland Cavaliersa s 121-116, a za goste je Ante Žižić za 31 minut igre imao 11 poena (šut 4-5), 5 skokova i 3 asista. Za Dallas nije nastupila slovenska senzacija Luka Dončić, ali je zato legendarni Nijemac Dirk Nowitzki postigao 10 poena i stigao na samo četiri poena od šestog mjesta ljestvice strijelaca NBA lige kojeg drži Wilt Chamberlain.

Prvaci Golden State Warriorsi su pobjedom nad Oklahoma Cityem (110-88) osigurali doigravanje. Stephen Curry (33) je bio najbolji u 47. pobjedi Warriorsa u sezoni, a to znači da su u playoffu jer ih na Zapadu devetoplasirani Sacramento s 33 pobjede više ne može stići. Momčadi iz Oaklanda to je sedmi uzastopni plasman u doigravanje.