FOTO/VIDEO  NBA: Još jedna sjajna utakmica Bojana Bogdanovića

Bojan Bogdanović

Svoju sjajnu napadačku predstavu u ovom dvoboju, u kojem mu je trener Lionel Hollins povjerio gotovo 29 minuta, Bogdanović je jednostavno objasnio:

"Suigrači više rade za mene, postavljaju mi blokove i traže u akcijama."

Bogdanović je odigrao neke ključne akcije i pogađao šuteve kad je Indiana zaprijetila mogućim povratkom i preokretom.

"Kontrolirali smo utakmicu od prve do posljednje minute", izjavio je hrvatski reprezentativac, uz kojeg su najzaslužniji za pobjedu Brooklyna bili centar Brook Lopez (26 koševa, 4 skoka), Deron Williams (17 poena, 6 asistencija) i bivši igrač Cibone Allan Anderson (11 koševa, 6 skokova, 4 asistencije)

"Bojan je pogodio neke važne trice. Anderson je pogodio neke važne šuteve. Zato smo uspjeli ubaciti 123 poena", rekao je trener Netsa Lionel Hollins čija je momčad imala fantastičnih 61,3 posto šuta iz igre.

Damjan Rudež je pogodio obje trice koje je ispalio, za 11 i pol minuta postigao je osam koševa, ali osim njega i Luisa Scole (17 poena, 5 skokova) klupa Pacersa nije dala uobičajeni doprinos, jer je Rodney Stuckey ostao na samo dva poena.

Bio je to drugi obračun hrvatskih predstavnika u NBA ligi, a Bogdanović je uzvratio Rudežu za domaći poraz iz prosinca, kad je Indiana slavila u New Yorku sa 110-85.

"Dugo Hrvatska nije imala igrača u NBA ligi, tako da su ovi naši dvoboji zabavni. Sjajno je za našu zemlju što sad imamo dvojicu igrača i što se možemo natjecati jedan protiv drugoga", rekao je Bogdanović.

Sljedeći međusobni obračun i posljednji ove sezone između Bogdanovića i Rudeža dogodit će se za deset dana, kad će Netsi ugostiti Pacerse. To bi mogla biti jedna od odlučujućih utakmica za plasman u doigravanje, jer će pobjednik imati dvostruku dobit: osim pobjede više, imat će i prednost (2-1) u međusobnim susretima budu li momčadi izjednačene po učinku. Zasada je Indiana (30-39) još uvijek u maloj prednosti u odnosu na Brooklyn (29-39), ali Pacersi hitno moraju naći izlaz iz krize u koju su upali, s obzirom na to da im je ovo bio peti uzastopni poraz. Netsi su, pak, ušli u pozitivno razdoblje, ostvarivši drugu uzastopnu pobjedu, kojom su oživjeli svoje izglede za osvajanje mjesta među osam najboljih momčadi Istočne konferencije koje će nastaviti borbu u doigravanju.

"Imamo sve manje vremena, zato su ovakve pobjede važne. Naravno, želimo pobijediti u svim preostalim utakmicama", zaključio je trener Netsa Lionel Hollins.