Navijačima oduzimali hrvatske zastave s natpisom bh. gradova

Hrvatska, Rumunjska, EuroBasket 2017, navijači
Iako slove za veoma korektne i vesele navijače, kako javljaju današnje Sportske novosti, hrvatski su navijači iz Bosne i Hercegovine uoči posljednjeg susreta sa Španjolcima u Cluju doživjeli neugodnosti na ulazima u dvoranu. Naime, domaćini su svim navijačima oduzimali hrvatske zastave s natpisom bh. gradova.

FIBA-ino „treniranje strogoće", kako nadalje navodi ovaj sportski dnevnik, osjetili su navijači iz Mostara, Neuma i Posušja, kojima su ljudi iz osiguranja zaplijenili uobičajeni navijački rekvizit. Ogorčenost kod navijača izazvala je i činjenica da svoje zastave nisu dobili nazad ni nakon utakmice.

Naime, razlog svemu ovome je FIBA-ino pravilo po kojemu navijači ne smiju imati zastave s natpisom gradova iz druge države, što god to značilo. Kakogod, ovo nerazumno i bespotrebno pravilo je izravno zadiranje u navijačku slobodu i privatnost.

Pogotovo iz razloga što boje Hrvatske brane igrači rođeni u susjednoj državi, poput Bojana Bogdanovića iz Mostara, Darka Planinića iz Širokog Brijega, Ivana Ramljaka iz Posušja i Dragana Bendera iz Čapljine, koji sa sobom vuku veliki broj navijača iz Hercegovine.