Navijači Partizana izazvali nerede u Areni!

Cibona
U prepunoj dvorani na Laništu, pred 15.600 gledatelja, Cibona i Partizan igrali su neizvjesnu i tvrdu utakmicu. Atmosfera na tribinama bila je do sredine treće četvrtine mirna i dostojastvena, bez incidenata. A onda su smišljenom provokacijom navijači Partizana, koji su sjedili iza klupe svoje momčadi, izazvali nerede!



Prema riječima direktora Arene Zagreb, jedan se pristaša crno-belih, nakon mini-serije beogradske momčad za vodstvo 41:36, okrenuo prema tribini, podignuo tri prsta u zrak i bacio bocu prema domaćim navijačima. Odmah je nastao kaos, publika je krenula prema 'provokatorima' sa željom za fizičkim obračunom.

  • PIXSELL
  • Uoči finala NLB lige ispred Arene Zagreb oštećen je automobil beogradskih registarskih oznaka. Policija sastavlja zapisnik (na slici). Policajci su kasnije morali intervenirati i u dvorani.

Vrlo brzo se pred tom tribinom stvorio veliki broj redara koji su pokušali smiriti strasti, ali tada su navijači Partizana (s akreditacijom oko vrata?!) šakama napali i njih. Dolaskom interventne policije, ali i reakcijom Partizanove klupe, pogotovo trenera Dušana Vujoševića, situacija se polako primirila, a krivci za nerede izvedeni su iz dvorane.

Utakmica je nakon kraćeg prekida nastavljena, a ovaj incident izazvao je revolt kod zagrebačke publike, koja je počela s gromoglasnim navijanjem, podrškom Perasovićevim igračima. Oni su na krilima te užarene atmosfere dostigli Partizan i uoči posljednje četvrtine izjednačili na 44:44.

Finale je na kraju otišlo u produžetka u kojem je Partizan nevjerojatnim košem sa svoje polovice Dušana Kecmana pobijedio sa 75:74 te obranio naslov u NLB ligi.



Net.hr