Nakon kapetana Mirze Teletovića, bh. vrsti otkazao i Jusuf Nurkić

BIH, Švedska, BIH, kosarka, jusuf nurkić, Mirza Teletović
Nakon što je Mirza Teletović dolazak na pripreme otkazao u dogovoru s vodstvom košarkaške reprezentacije, svoj nastup u pretkvalifikacijama otkazao je i Jusuf Nurkić. Čelni ljudi Košarkaškoga saveza kazali su kako je s Teletovićem postignut dogovor da preskoči pretkvalifikacije i prostor da mlađim igračima. Za Nurkića su kazali kako se nije odazivao na pozive ni odgovarao na mailove. Snažni centar, koji je zimus iz Denver Nuggetsa prešao u redove Portland TrailBlazersa, nastup je otkazao preko društvenih mreža, ističući kako je glavni razlog ozljeda.

- Zbog procesa rehabilitacije nakon ozljede u protekloj NBA sezoni, ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Procjena je liječničkoga tima mog kluba da je ozljeda u takvom stanju i zahtijeva oprezan pristup te poseban program rada kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci. Majicu BiH uvijek sam nosio s velikim zadovoljstvom i vjerujem kako ću je nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je ozljeda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama, napisao je na profilu na Facebooku Jusuf Nurkić.

Razočaranje odlukom

U Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine blago su razočarani Nurkićevim potezom, a koji se nije javljao puna dva mjeseca i tek uoči početka priprema oglasio se posredno preko društvenih mreža, ali ne i neposrednim kontaktom. Očito je da će izbornik reprezentacije Duško Vujošević već na samom početku priprema imati dosta problema. Okupljanje košarkaša Bosne i Hercegovine planirano je za 2. srpnja u Sarajevu.

Vecernji.ba