Najtrofejniji košarkaš u povijesti Širokog, a tek su mu 23 godine!

Josip Naletilić, HKK Široki, vlada ŽZH, sport, klubovi, Darko Planinić, ABA liga, HKK Široki WWin
Zajedno sa Zadraninom Šimom Špraljom koji je kapetansku vrpcu preuzeo od Vujanovića, svi su više puta osvajali naslov prvaka i pobjednika kupa BiH. Centar Zadrana nosio je kapetansku vrpcu tri godine, a ove sezone preuzeo ju je najmlađi od njih, 23-godišnji Josip Naletilić.

Najtrofejniji u povijesti

Brzi i pouzdani branič za koga bi se često gostujući treneri u ABA ligi zanimali, u petoj sezoni igranja seniorske košarke, postao je najtrofejniji košarkaš u njegovoj povijesti. Ukupno je osvojio sedam naslova, od toga četiri puta naslov prvaka, a tri puta pobjednika kupa. Ove sezone ponio je i kapetansku vrpcu.

Iznimna čast

- Iznenadio sam se kada mi je trener Ivan Velić na početku sezone dodijelio kapetansku vrpcu. U početku mi je bilo malo neugodno, no, ubrzo sam shvatio da sam time počašćen i nastojao sam se ponašati kao pravi kapetan. Imao sam sreću kao i cijeli klub da smo imali najuspješniju sezonu u povijesti kluba, kazuje nam Josip Naletilić. Ovogodišnja sezona je veliki i teško ponovljivi uspjeh Širokog? - Ostvarili smo najveći uspjeh od osnutka kluba. Naš cilj je bio osvojiti u BiH što se osvojiti može ali regionalna ABA liga nas je digla. S petim mjestom i 15 pobjeda, mnogi su se pitali što to oni dolje rade i kako im se suprotstaviti. Kako si zadovoljan svojim igrama? - Počeo sam jako dobro u regionalnoj ligi. No, stigla je ozljeda pete koja mi je poremetila odličan početak. Vratio sam se nedovoljno oporavljen i jedno vrijeme nisam pružao koliko sam mogao. Za trenera Ivana Velića igrač ste od velikog povjerenja? - On je uvijek vjerovao u mene i ja sam nastojao to opravdati, zaključuje kapetan sportskog ponosa Hercegovine Josip Naletilić, sigurno spreman iduće sezone postati prvi branič i predvoditelj još jednog, možda i bitno novog Širokog.

vecernji.ba