Mostarac Bojan Bogdanović igra svoju najbolju NBA sezonu do sada

bojan bogdanović
Mostarac za sada igra svoju najbolju NBA sezonu, a prometnuo se u istinskog lidera Indiana Pacersa. Indiana je kod kuće sa subote na nedjelju rutinski pobijedila Sacramento Kingse rezultatom 107:97.

Hvale ga analitičari

Spomenuti košarkaš zabio je 18 poena te je tom učinku dodao 2 asistencije i 4 skoka za nešto više od 27 minuta na parketu. Najbolji strijelac utakmice bio je Young s 20 poena, a pratio ga je Bogdanović s 18, dok je kod gostiju najbolji bio Hield s 20 poena.

Bogdanovića trica nije baš išla te je gađao za njega skromnih 1-4, ali je i u takvoj situaciji došao do respektabilnog broja poena. Bojanova igra u NBA ligi sve je bolja, ovaj igrač još uvijek uspijeva igrački napredovati, a takvo nešto naglašavaju i američki mediji koji se bave analizom NBA košarkaša.

Tamošnji analitičari ističu kako je Bogdanović, za razliku od prethodnih sezona, u sadašnjoj momčadi preuzeo nešto drugačiju ulogu, onu koja mu očito više odgovara. U odsutnosti odličnog igrača Indiane Victora Oladipoa, Bogdanović je praktički dobio priliku biti lider svoje momčadi. Amerikanci hvale njegovu rutinu, kao i uspješno napadanje obruča, a prije svega činjenicu kako na visokoj razini uspijeva igrati već dugi niz utakmica u ovoj sezoni. Ne propuštaju napomenuti kako je najbolji tricaš NBA lige.

Dobra statistika

Bogdanović u dosadašnjem dijelu sezone ima dobru osobnu statistiku. Ove sezone u prosjeku zabija 16,4 poena po susretu. Prošlu sezonu završio je s prosjekom od 14,3 poena po susretu. Ako isključimo osobni učinak, Bogdanović je za svoju momčad tim važniji što, bez obzira na osobni učinak, uspijeva momčad voditi do pobjeda. Primjerice, protiv Kingsa ga nije baš išla trica, a on je ipak pronašao način kako biti učinkovit. Učinkovit je bio u kontrama i ulascima pod koš, a upravo na takvu igru protivnik nije imao pravi odgovor.

Vecernji.ba