Mostar: Održan četvrti košarkaški turnir pod nazivom STREETBALL MOSTAR

Streetball Mostar, Mostar, kosarka, fiba, Streetball Mostar, Mostar
...(ulična košarka "3X3"). Organizator ovog događaja je Vijeće mladih Grada Mostara.

Turnir je počeo u 9 h, a održan je na šetalištu u ulici Nikola Šubić Zrinjski. Ovogodišnji turnir je bio pod pokroviteljstvom FIBA-e, internacionalne krovne organizacije za profesionalnu košarku. To je dalo dodatni značaj cijelom turniru. Mostar je uvršten na listu gradova koji su bili domaćini sličnog turnira, te na taj način pružiti amaterima da kroz prijavu ekipa ili pojedinačno skupljaju bodove na FIBA ljestvici i dobiju priliku za učešće u raznim završnim turnirima širom svijeta.

Projekat "StreetBall Mostar 2016" ima za svrhu promociju sporta, košarke posebno. Uz promociju sporta naglasak je i na jačanju sportske etike, duha, afirmaciji principa ferpleja, borba protiv diskriminacije i nasilja u svakom smislu. Također ovaj projekat povezuje mlade ljude bez obzira na spol, dob, vjeru i nacionalnost.

Upriličen je i zabavni program za koji su se pobrinuli DJ i Plesni studio B-dance. Prva nagrada je bila 400 KM, druga 800 KM, a treća 1600 KM.

Sponzori StreetBall Mostar 2016 su bili:

Zlatni sponzor: COCA COLA, GUMA M, ARENA SPORT, SPARK, HALO TAXI, PEKARE SUNCOKRET, UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA SPORT TALENT, ROLOGRAF, FERRO-KEŠ D.O.O., MALIŠIĆ EXPORT-IMPOR DOO, OPTOTIM, HANSA FLEX, DŽIDA D.O.O., RED BULL, OŽUJSKO. Medijski sponzori : NAŠA TV,HERCEGOVINA.INFO, BLJESAK, POGLED, BH CLUBBING.