FOTO  Mostar: Košarkaši i rukometaši šire slavu grada koji nema sportsku dvoranu

Mostar, sportska dvorana, izgradnja, Mostar, sportska dvorana, izgrdnja, Mostar, sportska dvorana, dvorana, sportska dvorana, gradska dvorana za sport, dvorana mostar, Gradska dvorana

U grad na Neretvi uskoro stiže prestižna košarkaška Aba Liga 2, a nedugo zatim u Mostar dolazi i rukometno europsko natjecanje. Košarkaši HKK Zrinjski i rukometaši HMRK Zrinjski potrudili su se da u svoj grad donesu velika natjecanja.

Ali Mostar ne bi bio Mostar kada tu ne bi postojalo ali. To ali u biti u Mostaru postoji još od osamdesetih godina prošlog stoljeća kada se u centru Hercegovine započela graditi sportska dvorana. Započela, ali nikada nije dovršena, i tko zna kada će i hoće li ikada biti dovršena?

Za to vrijeme Mostar je izbacio svjetske sportaše u košarci i rukometu. Bojan Bogdanović je jedan od najboljih košarkaša na svijetu, a isto se može konstatirati za Igora Karačića u rukometu.

Ta konstatacija se može vezati i za rubriku vjerovali ili ne. E pa vjerovali ili ne Mostar je dao najbolje igrače dvoranskih sportova na svijetu, a nema sportsku dvoranu. Za vrijeme od kada se u Mostaru gradi dvorana svijet je toliko napredovao da je planiranje putovanja na Mars postalo nešto sasvim normalno.
Čelnicima HKK Zrinjski i HMRK Zrinjski treba odati veliko priznanje za napore koji ulažu da u svoj grad dovedu vrhunski sport. Svojim entuzijazmom su napravili taj veliki iskorak, ali nažalost nemaju čarobni štapić koji bi u Mostaru napravio sportsku dvoranu.

Protekli vikend HMRK Zrinjski je igrao derbi utakmicu prvenstva u kojoj je dočekao aktualnog prvaka RK Borac. Plemići su ostavili srce na parketu, i samo zahvaljujući sreći gosti su odnijeli puni plijen iz Mostara. Tko zna kako bi ta utakmica završila da su rukometaši Zrinjskog imali prigodu uoči utakmice trenirati u dvorani u kojoj igraju svoje utakmice. I ovaj puta dolazimo do podatka za rubriku vjerovali ili ne, a on je da su Plemići zbog zauzetosti dvorane trenirali u Čapljini i Metkoviću.

Slično je i sa košarkašima koji će u utorak u okviru Aba Lige 2 dočekati Bosnu, a već danas otvaraju natjecanje u gostima kod velikog KK Splita. I košarkaši kao rukometaši tražili su alternativu za treniranje zbog zauzetosti dvorane.

Već spomenuti ljudi iz košarkaškog i rukometnog kluba čine sve da Mostar bude sportski centar. Mostar i jeste sportski centar što se tiče vrhunskih igrača i dobre klupske organizacije, ali za upis u tu kartu gradu TREBA SPORTSKA DVORANA.

Pitanje je koliko će se još sportski klubovi koji pronose sportsku slavu grada Mostara imati strpljenja boriti se s vjetrenjačamai krajnje je vrijeme za dvoranu koju sanjaju generacije sportaša i sportskih djelatnika u Mostaru.

HERCEGOVINA.info