Mostar: Ivan Velić danas bi trebao izići iz bolnice

HKK Široki Brijeg - KK Krka
...koju je doživio u ponedjeljak na dionici ceste od Mostara prema Širokom Brijegu u mjestu Međine, uspješno oporavlja.

Brza reakcija

Zbog težine prometne nesreće i sudara s kamionom, strahovalo se za njegov život. Liječnički tim brzo je reagirao i iz bolnice su ubrzo stigle optimistične izjave kako ozljede nisu opasne za život. I sam Velić još uvijek nije svjestan što se dogodilo, misli mu se vrte u glavi. No, jedno je sigurno, njegov oporavak brzo se odvija i već danas bi mogao kući.

- Danas bih trebao izići iz bolnice i biti na kućnoj njezi. Oporavak bi trebao trajati neko vrijeme i nadam se da ću se za nekih mjesec dana u cijelosti oporaviti i vratiti svom poslu - kazao nam je Ivan Velić izravno iz bolničke postelje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Velić je istaknuo kako se dobro osjeća. Istina, pomalo ga vrat boli, ali sve se odvija prema planu. Nakon što se saznalo za prometnu nesreću, koja je okvalificirana kao teža, sa svih strana stizale su riječi podrške treneru i čovjeku koji je u svojoj karijeri znao samo za uspjeh. Bio je zahvalan na podršci koju je dobio.

Bogata karijera

Četrdesetšestogodišnji košarkaški trener rođen je u Livnu, ali je najveći dio igračke karijere proveo u Širokom.

Sredinom devedesetih u Široki je stigao s Vinkom Batinićem. Obojica su igrala za zagrebački Bosco koji je u listopadu prošle godine proslavio 25 godina od osnutka. Omiljeni zagrebački klub osnovali su salezijanci, a ime je dobio po svecu don Ivanu Boscu.

Klub je 1992. godine osnovao upravo salezijanac don Ivan Marijanović.

U njegovu postojanju igrali su, uz Velića, i sadašnji predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, Bariša Krasić, Andrija Stipanović i drugi.

Svoj prvi naslov prvaka BiH Široki je osvojio još 1998. godine na završnom turniru igranom u sportskoj dvorani u Čitluku. Ivan Velić je bio jedan od boljih igrača širokobriješkog kluba koji je u svom postojanju osvojio čak 18 naslova, devet puta bili su prvaci BiH i isto toliko puta osvajali i Kup BiH.

Velić je nakon uspješne igračke karijere ušao u trenerske vode. Najprije je bio pomoćnik trenerima koji su uglavnom stizali iz Hrvatske, ali je ubrzo postao glavni trener Širokog i nastavio nakon igračke i uspješnu trenersku karijeru.

Nakon što je 2010. godine na klupi Širokog naslijedio sadašnjeg trenera Širokog Danijela Jusupa, njegova trenerska karijera išla je uzlaznom linijom.