Mostar: Basket4Kids turnir

Mostar, turnir
Basket4Kids je najmasovnije košarkaško natjecanje za djecu do 13 godina u Europi koje daje naglasak na rad s mladim igračima u svim klubovima,pogotovo manjim , koji nemaju priliku da pokažu rezultate svog rada.
Ovo je druga sezona i natjecanje se održava u svim državama bivše Jugoslavije.U prvoj (probnoj) sezoni je sudjelovalo 95 klubova iz ove regije a završni F8 turnir je održan u Beogradu za vrijeme F4 Eurolige.
U ovoj sezon sudjeluje 180 momčadi i završeni su svi kvalifikacijski turnir u svim zemljama te slijede F4 za prvake država.
Prvaci svih država + dvije ekipe s pozivnicom će krajem 5.mjeseca u Sloveniji (Sežani) igrati F8 turnir za konačnog pobjednika.

Što se tiče BiH,ove godine je nastupilo 28 ekipa u četiri kvalifikacijska turnira koja su se održala u Tuzli, Kiseljaku, Posušju i Trebinju.
Pobjednici tih tunira su:
U Tuzli:KK Zvornik Basket
U Kiseljaku :KK Kengur
U Posušju: HKK Široki
U Trebinju :KK Leotar

Te četiri momčadi će ove Nedjelje (7.4.2019.) u mostarkoj dvorani Bijeli Brijeg odigrati F4 za prvaka BiH.
Satnica turnira :
11:00 HKK Široki- KK Leotar
12:00 KK Zvornik Basket-KK Kengur
13:10 takmičenje u šutiranju trojki
13:30 takmičenje u driblingu
14:00 utakmica za 3.mjesto
15:10 Finale
16:15 dodjela medalja

Sve utakmice će biti pokrivene sa 6 kamera od strane Sport Klub Televizije koje će prenositi profesionalni komentatori a svi timovi nastupaju u opremi koje su dobili na poklon od Sport Klub televizije.