Mladi Hercegovac zaprepastio je trenere i šefove Lakersa jednim detaljem

Ivica Zubac, NBA liga , nba, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Ivica Zubac, NBA liga , la lakers, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, NBA Ljetna liga, Ivica Zubac, nba, Ivica Zubac, NBA liga , Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , Ivica Zubac
Sudeći po prvom danu priprema, rezultati su itekako vidljivi...

Naime 216 cm visoki Čitlučanin Ivica Zubac na prvi dan priprema stigao je nekoliko kilograma mršaviji te puno snažniji i čvršći. Ukratko, svojom pojavom mnoge je zaprepastio jer je dobio mišiće i izgleda - zastrašujuće!

Rezultat je to napornih treninga kojima se podvrgnu ljetos i zbog čega je morao izborniku Aci Petroviću otkazati dolazak na pripreme 1. kolovoza te naravno nastup za Hrvatsku na EP-u.

Za takav spartanski program u Los Angeles Lakersima 'krivci' su novi čelni ljudi kluba Magic Johnson i Rob Pelinka koji su odredili trenerima da svi igrači na pripreme moraju stići vrhunski pripremljeni.

Po pisanju novinara koji prate Lakerse, daleko najspremniji na pripreme je stigao upravo 20-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac koji je nakon nastupa u Ljetnoj NBA ligi ostao u Los Angelesu raditi po posebnom programu. Rezultat toga je svega osam posto masnog tkiva, što je mnoge iznenadilo jer stasiti Hercegovac je prošle sezone na mjerenju bio najlošiji u toj kategoriji s čak 18,4 posto masnog tkiva. Ukratko, svi se slažu - od trenera do šefova - kako mladi Hrvat izgleda impresivno i kako je ovo neki novi Zubac!

Zbog toga mu je trener Luke Walton odlučio dati novi nadimak - Osam Posto (Eight Percent).

'Zubac izgleda sjajno. Provjerili smo mu masno tkivo i palo mu je na osam posto, tako da Zu sada ima novi nadimak - Osam Posto (Eight Percent). Upitao me: treneru, sjećate li se da sam bio na 19? Rekao sam da znam i da sam se zato šalio na njegov račun. Lijepo ga je ovakvog vidjeti, sjajno izgleda i čini mi se da se bolje kreće', kazao je Walton.

No bez obzira na sve, Zubac će se grčevito boriti za minute jer na njegovoj poziciji sjajno igraju Brook Lopez i australski veteran hrvatskog podrijetla Andrew Bogut. Tek kada krene NBA sezona sredinom listopada, vidjet će se koliko je Zubac napredovao...

Tportal.hr