Međugorje: Otvoren Međunarodni košarkaški kamp

...kazao: - „Poznavatelji broćanske košarke i sporta s ponosom će se sjetiti zlatnih trenutaka 90-ih godina kada je upravo u Brotnju ponovno „rođena" košarka u Hercegovine.

Dugo godina čitlučki prvoligaš je dominirao domaćim obručima, a nakon toga i postigao izvrstan europski uspjeh plasiravši se u osminu finala u Kupu Radivoja Koraća. Gradska sportska dvorana u Čitluku bila je i ostala hram košarke u kojoj su gostovale najjače momčadi ovih područja. Raduje me i što su kvalitetu kampa prepoznali mnogobrojni mladi sportaši kojima je on i namijenjen",
Uzorak Slike

U ime domaćina nazočnima se obratio ravnatelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević koji je među ostalim kazao kako Međugorje zaslužuje ovakav događaj.

- Bog na ovome mjestu čini čudesa, a na nama je svima da ta čudesa prepoznamo i uzmemo. Učenjem, radom i sportom svatko od nas može izvući iz sebe ono najbolje i ostvariti sebe u potpunosti - kazao je fra Svetozar.
Uzorak Slike

Jedan od inicijatora ovoga događaja bio je fra Danko Perutina koji je pozdravljajući nazočne istaknuo važnost bavljenja sportom koji nas uči žrtvi, ljubavi i prijateljstvu.
Uzorak Slike

U ovogodišnjem kampu sudjeluje 70-ak dječaka i djevojčica s kojim će raditi vrhunski košarkaši stručnjaci predvođeni splitskim trenerom Perom Vučicom. Kao demonstratori na kampu će gostovati košarkaši Zoran Planinić, Franjo Bubalo, Andrija Stipanović i Josip Sobin.

Citluk.ba