Međugorčanin Franjo Bubalo odličan u dresu Alkara

Igra Alkara nije bila briljantna u prvoj četvrtini, ali su u nastavku susreta domaći igrači skupili redove te uz pomoć vjernih navijača slavili uvjerljivu pobjedu.

U prvoj dionici gosti iz Dubrovnika bili su iznimno napadački razpoloženi, a tome su kumovale i loše obrambene rotacije Alkareve momčadi. Preko Karača i Čiklića gosti su prvih deset minuta zaključili predošću 27:35.

Domaća momčad je u drugoj četvrtini pokazala totalno drugo lice, poglavito u obrambenom smjeru limitiravši goste na samo 11 ubačaja, dok su u napadačkom dijelu proradili Rogić, te uvijek pouzdani Bubalo, pa se na odmor otišlo rezultatom 53:46.

U trećoj četvrtini uz probuđene tribine domaća momčad nastavila je s dobrom igrom, nošeni Tešijom, podigli su prednost na 77:58. Posljednjih deset minuta gosti nisu imali snage ni kvalitete za preokret, pa je Alkar rutinirano priveo susret kraju, a priliku na prvoligaškoj sceni dobio je i mladi Jure Boban, koji se na oduševljenje navijača, već odavno željnih mladih domaćih snaga upisao u listu strijelaca.

U redovima Alkara najefikasniji je bio Franjo Bubalo sa 25 poena, a Stjepan Tešija je uz stopostotan šut ubacio 23 uz 7 skokova. Kod Dubrovnika najraspoloženiji su bili Čiklić sa 25 ubačaja i Hajdić koji je dodao 22 poena.

kosarka.org