FOTO  Mateo Zovko: Imamo mnogo respekta prema Igokei no nećemo se predati

Mateo Zovko, HKK Zrinjski

Od mladih igrača Mateo Zovko ima najveću minutažu koju je odlilčno iskorostio i pokazao da se na njega može najozbiljnije računati u budućnosti.Popričali smo za mladim Plemićom i evo njegovih razmišljanja.

Evo za početak možeš li prokomentirati igru Zrinjskog u ovoj sezoni?

Ove godine igramo odlično,imali smo par kikseva, ali to je i normalno danas u sportu. Stručni stožer odlično obavlja svoj posao na čelu sa Hrvojem Vlašićem što pokazuje i stanje na ljestvici.

Da li si ti zadoviljan svojom igrom?

Što se tiče moje igre ja uvijek želim postići više i napredovati iz dana u dan, no do sada mogu biti zadovoljan sa svojom debitanskom sezonom u prvom timu.

Ima li neka utakmica koju bi izdvojio kao najdražu u ovoj sezoni?

Izdvojio bih utakmicu protiv Sparsa u Sarajevu. te protiv Širokog Brijega u Mostaru.

Za vikend slijedi završnica Kupa BiH. Koliko su šanse Zrinjskog?

NaŠ cilj je bio osvajanje kupa Herceg Bosne Što smo i ostvarili, imamo mnogo respekta prema Igokei no nećemo se predati.

Plemići su se već plasirali u Ligu za prvaka. Može li Zrinjski ove godine napraviti iskorak i pomrsiti račune Igokei i Bosni?

Ja se nadam da možemo, u dobrom smo ritmu te se nadam da ćemo tako i nastaviti.

Standardni si i član mlade reprezentacije. Koliko ti to znači?

Da, dva puta sam bio član mlade reprezentacije BIH u16 i u18. Jedno ogromno iskustvo je igrati dva puta na europskom prvenstu i naravno mnogo mi je značilo jer je to samo jedan od pokazatelja da se trud isplati.

Gdje vidiš sebe u budućnosti što se tiče košarke?

Prvenstveni cilj mi je da me ozljede zaobiđu, a na meni je da treniram i da se dokazujem u što boljem svjetlu, kako bih mogao otići u što bolji klub.

Evo za kraj neka poruka navijačima?

Navijačima bi poručio da probaju doći u što većem broju u narednim utakmica jer nam je njihova podrska potrebna. Također bi volio vidjeti što više ljudi i na Zrinjskom 2 jer i ti su momci dio Zrinjskog, te zaslužuju našu podršku.

HERCEGOVINA.info