FOTO  Marko Ramljak: Nije nam lako i nadam se da će to prepoznati naši navijači

zrinjski - rogaska

O toj utakmici, ali i svemu onome što je aktualno u HKK Zrinjski razgovarali smo sa jednim od najboljih igrača ne samo Plemića nego i cijele BH Lige Markom Ramljakom.

Za početak ne možemo a ne pitati gdje se krije tajna igre ovog desetkovanog sastava Zrinjskog?

"Nema tu neke velike tajne. Nakon ovih zadnjih ozljeda Miličevića i Todorovića čuo sam se sa Sokolovićem koji mi je rekao sada sve pada na nas nekoliko  da sada povučemo".

Iako ste profesionalci niste izvanzemaljci. Kako izdržavate ovaj pakleni ritam igranja na više kolosijeka?

"Naravno da nije lako nakon velikog broja utakmica osjeti se sve na nama Sada nam je dobro došlo svježe krvi, a svježu krv smo dobili dolaskom Lužajića. Realno trebao nam je jedan takav igrač da unese malo živosti, jer nam je to zaista trebalo nakon svih ovih utakmica i ozljeda naših igrača".

Iako su sve utakmice teške i zahtjevne možete li izabrati neku koja je bila najteža za košarkaše Zrinjskog u posljednje vrijeme?

"Nije nikako lako bilo protiv Širokog zbog nakupljenog umora i zamora materijala. Protiv Mladosti igrao sam u drugoj brzini, a u drugom dijelu nisam mogao puno ni pomoći momčadi. Ipak nadam se da ćemo se iz ovoga iščupati i nastaviti po starom kao i prošle godine".

Stječe se utisak da ekipa pada u trećoj četvrtini. Postoji li neko objašnjenje za taj pad?

"Sve je to povezano s gore navedenim i recimo na utakmici protiv Širokog to je najviše zbog skraćenog rostera. Uđemo dobro u utakmicu i zahuktamo se do poluvremena, a onda se ohladimo na poluvremenu, a to nam izgleda ne odgovara recimo kao Širokom koji ima je imao više igrača na raspolaganju, a nama je trebalo malo vremena da se vratimo u ritam utakmice. Nije realno da kao prošle godine preokrećemo velike rezultatske zaostatke u jednoj četvrtini".

Navijače najviše interesira da li je neko od ozlijeđenih igrača spreman za povratak u roster?

"Prvi bi se trebao vratiti Miličević jer je lakše ozlijeđen. Puno bi nam značio njegov povratak u rotaciju, jer zaista smo preumorni".

Slijedi domaća utakmica sa Sparsima. Možeš li nam reći što očekuješ od te utakmice?

"Imamo dobre šanse u toj utakmici, a opet ponavljam one će biti puno veće ako nam se vrati Miličević i još neko od ozlijeđenih igrača".

Naravno da će Plemićima biti potrebna pomoć publike pa što imaš za poručiti navijačima?

"Nadam se da će publika doći u većem broju jer očekujemo dobri utakmicu. Šteta što smo na početku izgubili par utakmica u ABA 2 Ligi, jer da je bolji rezultat bilo bi i više publike. Ipak nadam se da će i oni prepoznati da ni nama nije lako i da će nas naši navijači doći  podržati da nastavimo ovaj niz pobjeda".

HERCEGOVINA.info