Marin Rozić: Euroliga? Ma čudo je što uopće postojimo

Marin Rozić, Cibona, kosarka
Kapetane, Cibona je spašena. A kakva je momčad?

S obzirom na sve financijske probleme, nije loša. Jeftina, ali dobra. Za razliku od prošle sezone ove ćemo barem imati širinu, dužu klupu.

Kakva su pojačanja, novi nositelji igre Chase i Barbour?

Klub je pogodio s pojačanjima Chase i Barbour su iskusni igrači i znamo što mogu. Isto vrijedi i za Rudeža i Žižića. Mladi Harper je potencijal, no njemu je ovo tek prva godina u Europi i trebat će ga još malo pričekati.

 Cibona u četvrtak u Vilniusu igra kvalifikacije za Euroligu. Mogu li "vukovi" u elitu?

Rytas je blagi favorit jer igra kući, no ne bih nas baš tako lako otpisao. Možemo iznenaditi. Valjda ćemo Cholet dobiti, a onda je sve moguće. Ako i ne uspijemo, to neće biti neuspjeh. Za Cibonu je čudo da uopće postoji, polako se izvlačimo iz novčane krize i tek trebamo stati na obje noge.

 Može li se Cibona ove sezone ravnopravnije boriti s Cedevitom i Zagrebom?

To će se sigurno dogoditi. Cedevita ima odličnu momčad, vrlo skupu, izgledaju odlično, no i s njima ćemo moći igrati. Zagreb je također solidno ‘trgovao', ali oni će sigurno dovesti još kojeg igrača i bit će još jači.

 Bivši izbornik Joke Vranković rekao je da ste mu mnogo nedostajali na EP-u. Mislite li vi da bi s vama sve bilo bolje?

Žao mi je što nisam mogao ići u Litvu, no liječnici su mi rekli da ne smijem igrati. Istina je da su nas ozljede su ‘uništile', Ukić, Tomas, pa i ja...

izvor 24sata.hr