FOTO  Marin Gilja: Kao dijetetu Zrinjskog želja mi je vidjeti Ultrase na tribinama u subotu

Zrinjski-Student
Več dugo vremena jedna košarkaška utakmica ne izaziva pozornost kao ova, a mi smo o njoj i o ovoj sezoni porazgovarali sa mladim Marinom Giljom koji dobija sve veću minutažu u Zrinjskom.

Za početak možeš li nam reći da li si zadovoljan igrama Zrinjskog u ovoj sezoni?

Što se tiče ove sezone ja osobno sam kao i svi u klubu zadovoljan igrama. Od samog početka smo uhvatili dobar ritam i nastavili seriju dobrih igara koje smo imali u pripremama i taj niz smo nastavili i u prvanstvu. Osobno se nadamo još boljim igrama. Od samog početka trener Hrvoje Vlašić je organizirao i postavio igru na najbolji mogući naćin u skladu našim mogućnostima i spremom.

Opći je utisak da odlično koristiš minutažu koju dobijaš. Što nam možeš reći o svojoj formi?

Što se tiče samog mene igrom i minutažom sam poprilično zadovoljan, međutim osobno mislim da uvijek može bolje.  Nadam se da ću u narednom periodu opravdati očekivanja trenera, a ja ću nastojati  biti što profesionalniji i pružati maksimum u trenažnom procesu.

Svojim potezima u nekoliko navrata dizao si publiku na noge. Kakvi su osjećaji kada te tako podržavaju navijači?

Kao igrač imam cilj i obvezu da što bolje  igram i shodno tome dajem najbolje što mogu. Kao što ste rekli vidim da to i publika prepoznaje i veoma je lijepo čuti aplauz domace publike upućen meni. To mi daje snagu i dodatni motiv.

Možeš li nam malo pokomentirati veliku pobjedu protiv Sparsa?

Možda je krajnji rezultat iznenađenja, ali naša pobjeda nije  veliko iznenađenje jer su svi igraci igrali na velikom nivou i tako postavili odskočnu dasku za nastavak sezone. Mislim da je ključ pobjede bio u poštivanju našeg zajedničkog dogovora s trenerom oko načina igre.

Slijedi Bosna. Za kraj neka poruka i poziv navijačima?

Ne bih imao ništa specijalno za reći nego da pozovem navijače nam se pridruže i da zajedno idemo kroz sezonu i mislim da bi više navijača na tribinama nama ko ekipi  to biti dodatni motiv i olakšanje. Prema tome pozvao bih sve ljubitelje košarke na utakmicu u subotu u kojoj nam slijedi borba za prvo mjesto. Meni kao djetetu Zrinjskog bila bi želja vidjeti Ultrase najvatreniju navijačku skupinu na ovim prostorima na tribinama u subotu.

HERCEGOVINA.info