Marcel Jones: Super mi je u Mostaru

marcel jones, HKK Zrinjski, HKK Zrinjski, KK Igokea
...za mnogo klubova, a ove sezone sletio je u grad na Neretvi i vrlo brzo se promovirao u jednog od glavnih igrača u mladoj momčadi Plemića.

On sam ne misli da je tako, te je u razgovoru za naš portal stalno napominjao da je najbitniji timski rad. Marcel je na razgovor došao u pratnji svoje djevojke, a sam razgovor smo vodili u restoranu Teniskog centra Mostar za koga naš sugovornik kaže da ima najbolju hranu.

Kao prvo otkuda Marcel Jones u HKK Zrinjski?

Bilo mi je suđeno. Moj trener kući je prijatelj sa Borisom Džidićem, i ukratko to je odgovor na to pitanje.

Da li si uopće imao predstavu gdje dolaziš? Da li si čuo za Mostar ikada ranije?

Ne nisam imao pojma, a moja majka je mislila da se ovdje još uvijek vodi rat. Međutim uvelike je pogriješila, jer ovdje je odlično i super se osjećam u Mostaru.

Možeš li nam reći nešto o svojoj dosadašnjoj karijeri?

Prvo sam igrao na sveučilištu, zatim sam igrao u konferenciji Pacific 10, nastupao sam i u nekoliko pripremnih utakmica za Chickago Bullse. Zatim sam igrao u Novom Zelandu, gdje sam i upoznao svoju djevojku, pa onda u Finskoj, Mađarskoj i Siriji

Igrao si dakle u Finskoj i Mađarskoj, pa možeš li povući paralelu između tih liga i lige u kojoj sada nastupaš?

Ovdje se puno više igra timski, nego u tim ligama gdje sam do sada nastupao.

Došao si u jednu mladu ekipu, pa što misliš koliko može ova ekipa HKK Zrinjski?

Ekipa jeste mlada, pa a tim može i puno učiti da se poboljša ono što nije dobro. Moramo učiti kako se ponašati u neizvjesnim utakmicama kako bi te utakmice na kraju i pobijedili. Ekipa ima i nekoliko iskusnijih igrača koji će pomoći mlađima, ali i znati iznijeti te neizvjesne utakmice.

Ovoj ekipi nedostaje klasični centar, pa kako ga nadomjestiti?

Nama i nije potreban klasični centar. Za skok je najbitnije pravilno se postaviti i kako pravilno skočiti. U ovom trenutku skačemo ja, Radulović i Jovanović, tako da nam neki centar i nije prijeko potreban.

Da li je to dovoljno sa obzirom da Zrinjski svaku utakmicu završi u deficitu u odnosu na protivnika što se tiče skokova?

Košarka je timska igra, svi koji igramo jedni drugima pomažemo. Moramo imati više koncentracije na skok igru, pa će se valjda i taj segment popraviti. Kako nemamo klasičnog centra, cijela ekipa se mora više usredotočiti na tu skok igru.

Možeš li izdvojiti nekoga od suigrača koji odskače od ostalih?

Svi mi imamo svoj posao, ne mogu nikoga izdvojiti jer je u košarci najbitniji timski rad. Svaki od nas mora dati svoj doprinos da bi ostvarili dobre rezultate. Ja mogu dati 30. poena, ali ako ostali podbace onda gubimo utakmicu. Isto tako neki drugi suigrač može dobro odraditi svoj posao, ali ako ga ja ne odradim isto ćemo izgubiti utakmicu.

Balkanska liga. Da li je to prednost za ovu mladu ekipu ili suprotno?

Mi se moramo prilagoditi sustavu, ali u svakom slučaju Balkanska liga je doba za stjecanje iskustva.

Može li se današnji Zrinjski u vrh domaće lige?

Mislim da može jer imamo dobru ekipu.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Moji planovi su da Zrinjski osvoji prvenstvo, da igramo sa Širokim, i volio bih igrati Jadransku ligu.

Kako ti se sviđa Mostar?

Ovdje sam već tri mjeseca. Prvi mjesec je bilo ekstra vruće jer je Mostar bio najtopliji grad u Europi. Pomalo sam se navikavao na novu sredinu i sada mi je ovdje i više nego lijepo. Ljudi su srdačni, svi me jako paze, i u gradu, pa i u ovom restoranu gdje sjedimo.

Poruka navijačima za kraj?

Mi smo dobar tim za gledati i navijači bi to trebali prepoznati. Neka dođu da nas gledaju, a mi ćemo im se odužiti dobrom i atraktivnom igrom.