Ljubušak Mateo Čolak s U-18 hrvatskom košarkaškom reprezentacijom na Europskom prvenstvu

Mateo Čolak, Hrvatska, kosarka
Igra za HKK Široki Primorka, te je svojom kvalitetom izborio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Veliki talent, mukotrpan rad te nepresušna volja i motivacija dovela je ovog mladića, čiji je otac Srećko Čolak (Ljubušak) bivši igrač Cibone, do značajnih rezultata, te on godinu dana mlađi igra za U-18 i ove godine idu na Europsko prvenstvo na grčki Volos.

Hrvatska juniorska reprezentacija (U-18) predvođena trenerom Darkom Kunceom sutra, 21. srpnja 2015. kreće na Europsko prvenstvo u grčki Volos. Hrvatska je u skupini D zajedno s Grčkom, BiH i Litvom.

Prije samog polaska na europsku smotru s trenerom U-18 reprezentacije provjerili smo u kakvom sastavu kreću u Grčku. U reprezentaciji vlada odlična atmosfera, a kako nam trener Kunce kaže - najveći problem je bio izabrati dvanaest najboljih jer su svi momci odlično odradili pripreme. Nije imao jednostavan zadatak, ali ipak se morao odlučiti za dvanaestoricu koja putuju u grčki Volos.

„Od početka je ova selekcija bila predodređena za medalju, tako se cijelo vrijeme ta priča i razvijala. Bez obzira na sve stvari koje su se dogodile tijekom ljeta, s obzirom da su ovi momci zaista odlično radili i da idemo na prvenstvo maksimalno spremni, nemamo pravo ljestvicu spustiti nimalo niže. U svakom slučaju, ambicije su velike.

Najteži trenutak je definitivno onaj kada smo morali odrediti 12 igrača, odnosno kada smo morali trojicu maknuti s liste putnika. To je samo dokaz da su svi igrači maksimalno ozbiljno odradili pripreme.

Svi su igrači su sto posto spremni! Tu bi posebno htio zahvaliti doktorici Vlasti Brozičević iz Poliklinike Terme Selce koja nam je cijelo vrijeme bila na dispoziciji i koja je odradila veliki dio posla kako bi mogli kompletni krenuti na Europsko prvenstvo. Ona nas je prošli tjedan, usudim se reći spasila jer smo imali velikih problema. Bila nam je cijeli tjedan na raspolaganju i sve smo ozljede bez velike pompe, u miru i tišini sanirali i u ovom trenutku spremni idemo na EP", rekao nam je trener U-18 reprezentacije Darko Kunce.

Kratko je prokomentirao i ozljedu Nika Slavice.

„Oko Nika Slavice se podignula prevelika pompa. Stvar je vrlo jednostavna. Vratio se sa Svjetskog prvenstva ozljeđen i nažalost nije bio spreman priključiti se pripremama. To su liječnici i potvrdili i za mene je ta priča završena."

Podsjetimo, Europsko U-18 prvenstvo od 23. srpnja do 2. kolovoza 2015. održava se u grčkom Volosu. Hrvatska je u skupini D zajedno s Grčkom, BiH i Litvom. EP otvaramo utakmicom protiv domaćina Grčke 23. srpnja u 21:15.

Momcima želimo sreću, odličan rezultat i da nas razvesele s još jednom medaljom.

POPIS igrača koji putuju na Europsko prvenstvo
1. Bruno Skokna
2. Lovro Buljević
3. Krešimir Ljubičić
4. Karlo Mikšić
5. Petar Dubelj
6. Franko Kalpić
7. Mate Kalajžić
8. Mateo Čolak
9. Domagoj Vrkić
10. Domagoj Proleta
11. Roko Badžim
12. Ivica Zubac

Stručni stožer:
1. Darko Kunce, glavni trener
2. Ivan Lozanić, pomoćni trener
3. Danko Miholić, pomoćni trener
4. Marin Dadić, kondicijski trener

5. Danijel Katavić, fizioterapeut
Izvor: hks-cbf.hr