Liverpool i Tottenham u polufinalu Lige prvaka

Liga prvaka, Liga prvaka, Audi Cup, Tottenham, Real Madrid
Liverpool je u gostima svladao Porto sa 4:1 te s ukupnih 6:1 izborio plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi. Za engleski tim pogađali su Mané (26.), Salah (65.), Firmino (77.) i Van Dijk (84.), dok je jedini pogodak za Porto postigao Éder Militão (69.).

Mnogo neizvjesniji meč viđen je u Manchesteru gdje je domaći City pobijedio Tottenham sa 4:3, ali su gosti iz Londona izborili dalji plasman zahvaljujući pobjedi od 1:0 u prvom meču te golovima u gostima.

Već nakon dvadesetak minuta igre postignuto je pet pogodaka. Sterling je u 4. minuti doveo City u vodstvo od 1:0, ali je Tottenham golovima Sona u 7. i 10. minuti uspio doći do preokreta. Ipak, Bernardo Silva je u 11. minuti pogodio za izjednačenje, a Sterling u 21.minuti postigao svoj drugi pogodak za novo vodstvo domaćeg tima.

Aguero je u 59. minuti povisio na 4:2 i taj rezultat je vodio Manchester City u polufinale, ali je u 73. minuti rezervista Lorente postigao pogodak za konačnih 4:3. Sterling je u trećoj minuti sudijske nadoknade postigao i treći gol, koji je nakon upotrebe VAR-a poništen zbog zaleđa.

Tottenham će u polufinalu igrati protiv Ajaxa, dok će se Liverpool sastati sa Barcelonom.

fena