Liga HB: U derbiju kola Gruđani bili bolji od Brotnja

grude kosarka

Gruđani su u svojoj dvorani nadigrali čitlučki Brotnjo s 94:79, lidera prvenstva nakon prvog dijela sezone te se s njima bodovno izjednačili na ljestvici.

Izjednačena borba U prvom poluvremenu vodila se izjednačena borba i na odmor se otišlo s tri poena prednosti domaćina. Treća četvrtina u cijelosti je pripala domaćim igračima koji su u tom dijelu susreta stekli nenadoknadivih 18 poena prednosti, a što gosti u posljednjoj dionici nisu mogli dostići.

U sastavu pobjednika isticali su se: Leko s ubačena 24 poena, N. Andrijanić je ubacio 22, Zlatko Galić 17 uz 15 asistencija, B. Galić 14, a kod Čitlučana četvorica igrača imala su dvoznamenkasti učinak: Marković 17, Ćavar 13, Prce 12, Mašić 11 poena.

Druga momčad Širokog došla je do tijesne pobjede na gostovanju kod Ljubuškog. Susret je odlučen u posljednjoj četvrtini u koju su momčadi ušle rezultatski poravnate. I jedna i druga momčad bila je dosta učinkovita u šutu za tricu.

U sastavu Širokog Vujanović je upisao 21 poen pogodivši šest trica od sedam pokušaja, Ćutuk je ubacio 12, Šakota 11, a kod domaćina Gašpar je ubacio 25 poena pogodivši sedam trica uz isto toliko pokušaja.

Mikulić i Džajić dodali su po 12. Pobjeda s pola snage Posušani su došli do šeste prvenstvene pobjede pobijedivši s pola snage drugu momčad Zrinjskog.

U sastavu Posušana isticali su se A. Ramljak, J. Ramljak i Čutura, a kod gostiju Crnjac, Soldo i Perković. Rezultati 10. kola: Grude - Brotnjo 94:79, Ljubuški - Široki II 63:66, Posušje - Zrinjski II 75:56, Busovača - Čaplina 54:95, Vitez slobodan. Poredak: Brotnjo i Grude 7-2, Posušje 6-2, Čapljina 5-3, Široki II 4-4, Busovača i Ljubuški 2-7, Zrinjski II 1-8.

Večernji list BiH