Leteći Mostarac Bojan Bogdanović: Prije odlaska u NBA ligu želim učiniti nešto veliko s Fenerom

Bojan Bogdanović, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Fenerbahçe, kosarka, kosarka, Fenerbahce Ulker, Bojan Bogdanović, Ante Tomić, kosarka, Euroliga, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Damir Markota, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Bojan Bogdanović, nba, Fenerbahçe, Euroliga Top 16, kosarka, Fenerbahçe, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Fenerbahce Ulker, Top 16 Euroliga, kosarka, NBA liga , Bojan Bogdanović, HKK Zrinjski, Bojan Bogdanović, NBA liga , Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, NBA liga , kosarka, hrvatski košarkaši, Bojan Bogdanović, izbornik Jasmin Repeša, Hrvatska košarkaška reprezentacija, pobjeda košarkaša, SP u košarci, hrvatski košarkaši, Hrvatska zemlja, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Brooklyn Nets, Bojan Bogdanović, nba, Mostar, Bojan Bogdanović, Igor Karačić, Bojan Bogdanović, Hrvatska košarkaška reprezentacija, hrvatski košarkaši, kosarka, Hrvatska, Turska, kosarka, Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaši, kosarka, Hr
Sve to je bio Bojan Bogdanović u 2013. godini. I uvjerljivo najbolji hrvatski košarkaš.

- Nije bila loša - smješka se Bogdanović dok u Pireju čeka okršaj s prvakom Europe.

- Iako je moglo biti i puno bolje. Da je Fenerbahče, recimo, osvojio naslov prvaka Turske. Tada bih mogao reći da je gotovo savršena.

Ili da je u Sloveniji osvojena medalja...

- Reprezentacija je napravila maksimum i baš zbog toga ću 2013. pamtiti po rezultatu s Eurobasketa.

O sebi nije pričao, što dovoljno pokazuje koliko je motiva u ovom Mostarcu. Kod njega nikad nije bilo sporno hoće li zabiti, no, Bogdanović želi zabijati za momčad, koja pobjeđuje. Pa će tako iz prošle godine izdvojiti tri pobjede.

- Pamtit ću finale Kupa protiv Galatasaraya i pobjedu pred njihovim navijačima. Dalje, nikad neću zaboraviti četvrtfinale Eurobasketa, ne samo zbog pobjede nad Ukrajinom, već i zbog velikog broja naših navijača u Stožicama, atmosferu kakvu sam prvi put doživio u reprezentaciji. I na kraju bih izdvojio utakmicu iz Pionira kad smo dobili smo Partizan, a ja sam odigrao dobro.

Kad smo to riješili, nastavljamo s "novogodišnjim željama". Što u 2014. želi Bojan Bogdanović?

- Prije svega ostati živ i zdrav.

U pravu je, ostalo će doći samo po sebi. No, vrhunski sportaš mora imati zdravu sportsku ambiciju...

- Najveća želja mi je plasman na Final Four Eurolige jer tamo nikad nisam bio. Želim da osvojimo kup i prvenstvo Turske jer Fenerbahče to može, dovoljno smo kvalitetni. I onda na ljeto napraviti još jedan dobar rezultat s reprezentacijom. Ako se za Svjetsko prvenstvo okupimo svi, a bit će nam ovo već treća godina u istom sastavu s Jasminom Repešom kao izbornikom, onda u Španjolskoj možemo napraviti dobar rezultat. Iskreno, ne znam što to konkretno znači u smislu rezultata, ali znam da možemo biti dobri.

Ljeto bi moglo biti vrlo uzbudljivo za Bojana Bogdanovića. U posljednjoj je sezoni ugovora s Fenerom, u NBA ligi prava na njega drže Brooklyn Netsi, koji su ga htjeli dovesti još ljetos, pa se nameće zaključak da će 2015. dočekati "preko bare".

- Rano je, puno prerano - odmah se uozbiljio.

- Stvarno ne znam hoće li se to dogoditi na ljeto, ali znam da bih prije odlaska u NBA ligu volio osvojiti nešto s Fenerom. Nešto veliko. Ne žuri mi se nigdje, sad imam i velikog trenera u Željku Obradoviću, dobro mi je u Istanbulu... Zaista ne razmišljam o odlasku u NBA.

Zato razmišlja o Euroligi. Fenerbahče otvara Top 16 utakmicom kod Olympiacosa, koji je ove sezone doživio tek jedan poraz, onaj u polufinalu Kupa od Panathinaikosa na gostujućem terenu.

- Neke mi stvari nisu jasne. Pazite, mi kao prvi u skupini prvog kruga otvaramo Top 16 gostovanjem kod prvaka Europe, pa nam dolazi Barcelona. Ispada da bi bilo bolje da smo završili na drugom mjestu.

jutarnji list