FOTO  Košarkašice ŽHKK Brotnjo '94 osvojile drugi memorijal Tomo Krasić

zkk brotnjo, Tomo Krasić, ŽKK Zrinjski 2010
...„Tomo Krasić". Tomo Krasić bio je istinski zaljubljenik u sport, isprva nogometni sudac a kasnije delegat, član Povjerenstva za natjecanje Športskog saveza Brotnja, član upravnih tijela u više broćanskih klubova u kojima je Tomo svojim znanjem, angažmanom i entuzijazmom pomagao u radu. Pokojni Tomo također je dao velik doprinos razvoju i unaprijeđeniju MNL MZ općine Čitluk, kao i razvoju i unaprijeđeniju Lige Hercegovine.

Na drugom Memorijalno turniru „Tomo Krasić" nastupile su košarkašice ŽHKK Brotnjo '94, ŽKK Zrinjski 2010, ŽKK Posušje i ŽKK Dugopolje. U navedenoj konkurenciji najboljim su se pokazale košarkašice ŽHKK Brotnjo '94. Mlade Bubamare u finalu su svladale vršnjakinje iz ŽKK Posušje rezultatom 51:44, a put do finala domaće igračice otvorile su si pobjedom nad ŽKK Zrinjski 2010 (58:49). S druge strane Posušanke su se u finale plasirale pobijedivši ŽKK Dugopolje 60:28, a od gošći iz Republike Hrvatske u kasnijoj utakmici za treće mjesto bolje su bile i igračice ŽKK Zrinjski 2010 (38:33).

Nakon završetka finalne utakmice u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku uslijedila je ceremonija dodjele pehara, medalja i priznanja za najbolje igračice. Nagradu za najboljeg strijelca turnira osvojila je Marija Božić (ŽKK Zrinjski 2010), dok je najboljom igračicom turnira proglašena Iva Šakota (ŽHKK Brotnjo '94). Priznanja nagrađenim igračicama uručila je Karla Krasić, kćer pokojnog Tome Krasića, a nakon dodjele ovih priznanja Andrea Pehar, zastupnica u Skupštini HNŽ, Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Tomislav Martinović, predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH, uručili su priznanja četvrtoplasiranoj, trećeplasiranoj i drugoplasiranoj momčadi.

Supruga pokojnog Tome Krasića, Mirjana Krasić na kraju ceremonije uručila je pobjednički pehar i medalje igračicama ŽHKK Brotnjo '94.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba