Košarkaši Širokog protiv Sparsa traže deseti naslov prvaka

OKK Spars - HKK Široki Brijeg
- Dečki su izvršavali sve obaveze koje smo pred njih postavljali. Vjerovali su u to što rade i to nam se vratilo. Izuzetno sam zadovoljan, najviše radi tih momaka, jer mislim da zaslužuju igrati jednu razinu više s obzirom na njihov potencijal, a to je ABA 2 liga - rekao je Jusup na konferenciji za novinare.

Širokom na putu do desetog naslova prvaka BiH stoji momčad Sparasa koja, po Jusupovim riječima, igra sličnu košarku.

- Spars je momčad koja igra slično nama, s puno energije, puno trke, skočnosti. Ako budemo u tome za nijansu bolji od njih možemo se nadati pobjedi - kazao je Jusup.

Predsjednik HKK Široki Igor Jelčić prisjetio se kako je Široki tijekom cijele sezone "dizao ljestvicu". Prvi cilj bio je Liga za prvaka, a kako su rezultati bili sve bolje rasli su i apetiti.

- U dogovoru s trenerom i strukom pojačali smo se na mjestima koja su nam bila neophodna i onda smo u ovoj trećoj utakmici protiv Slobode izborili plasman u ABA 2 ligu. Sada smo u finalu koje je kruna svega ovoga što smo radili i u tom finalu idemo probati napraviti još jedan dobar rezultat i još jednu dobru priču i za Široki Brijeg i za naš klub - istaknuo je Jelčić.

Prva utakmica finalne serije koja se igra na tri pobjede na rasporedu je u četvrtak u Širokom Brijegu s početkom u 20 sati. Utakmicu će izravno prenositi BHT.

FENA