Košarkaši Širokog pobijedili Crvenu zvezdu 95:80

Velika beogradska Crvena zvezda nije svijetlila ni jednog trenutka na svom gostovanju u Hercegovini, zapravo doživjeli su poraz od 15 koševa razlike a bilo je trenutaka kad su bili u minusu i 26 koševa.

Košarkaši trenera Velića su pokazali već od samog početka jednu veliku želju da ovu utakmicu odigraju u vrlo visokom ritmu, želja za pobjedom bila je vidljiva. Sve je funkcioniralo bezprijekorno. Vrlo raspoloženi košarkaši Širokog pravili su tokom cijele utakmice gostujućoj ekipi dosta problema kako u obrani tako i u napadu. Predvođeni sjajnim igračkim dirigentom Chesterom Masonom, te izvanredno raspoloženim centrom Ivanom Grgatom (31 koš) širokobriježani su gradili igru i rezultat, može se reći da zvezdaši nisu niti jednom priprjetili da bi mogli možda prelomiti utakmicu.

 

 

Iako je trener Trifunović non stop rotirao petorku ipak nije pronašao rješenje kako zaustaviti domaće košarkaše. U redovima Širokog odlično su odigrali, što najviše raduje domaće navijače, mladi Ramljak koji je imao par NBA zakucavanja na asistenciju Masona, te Darko Planinić koji iz utakmice u utakmicu pokazuje veliki potencijal i svoj košarkaški talenat. Treba svakako napomenuti da su košarkaši Širokog u par navrata zaista odigrali nekoliko atraktivnih akcija koji su digli gledalište na noge.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)