Košarkaši Širokog osvojili međunarodni turnir u Čitluku

Čitluk, kosarka, turnir
Širokobriježani su u finalu turnira koji je organizirao HKK Brotnjo pobijedili KK Zadar rezultatom 75:71 u utakmici koja je opravdala sva očekivanja. Finalna utakmica turnira na kojem je u tri dana odigrano dvadeset utakmica ponudila je mnoštvo atraktivnih poteza, ali i rezultatsku neizvjesnost što je ogledu dvije najbolje momčadi dalo posebnu draž.

Nakon uglavnom izjednačene prve četvrtine, Širokobriježani su u drugoj četvrtini i dijelu treće četvrtine došli do prednosti od 10 poena, no Zadar se sredinom posljednje četvrtine potpuno vrtio u utakmicu i došao do izjednačenja. Ipak, kadeti HKK Široki u završnici su pokazali više koncentracije i spretnosti, što im je omogućilo da na kraju utakmice slave rezultatom 75:71.

Finalna utakmica Međunarodnog košarkaškog kadetskog turnira - Monte Zott 2016. bila je posebno atraktivna. U trodnevnom nadmetanju kadeta HKK Brotnjo, HKK Široki, HKK Zrinjski, HKK Posušje, HKK Ljubuški, KK Zadar, KK Split i GKK Šibenik upravo u finalnoj utakmici postignuto je najviše poena. Najraspoloženiji strijelac finalne utakmice bio je Josip Batinić (HKK Široki) s 26 postignutih poena, dok je u redovima Zadra najviše koševa (24) postigao Lovre Paleka.

Fotogaleriju sa proglašenja i dodijele pehara i medalja možete pogledati OVDJE.

HKK Široki: J. Planinić 21, L. Rezić 5, M. Bošnjak 2, T. Topić, J. Batinić 26, T. Ćutuk 3, A. Bošnjak, M. Drežnjak 10, D. Šakota, M. Kraljević, I. Sabljić 8, L. Ivanković. Trener: Mirko Lugonja.

KK Zadar: V. Barbarosa 11, R. Lovrić 6, T. Harden, L. Nenadić, D. Futina, L. Paleka 24, R. Erslan 12, R. Višić 2, D. Bogović, L. Višić 6, A. Mikulić 10, D. Hužina. Treneri: Rajko Vidović i Marko Selim.

Prije finalne utakmice, u Gradskoj športskoj dvorani odigrane su utakmice za poredak na turniru pa tako i ona za treće mjesto između HKK Zrinjski i HKK Posušje u kojoj su Posušaci slavili 47:33.

Širokobriježani treću godinu zaredom na pobjedničkom postolju

Na ceremoniji dodjele pehara i medalja Maja Lasić, marketing brand manager tvrtke Union Foods, dodijelila je pehare i medalja najbolje plasiranim momčadima i nagrađenim pojedincima na turniru. Nagrade za najbolje pojedince turnira ponijeli su igrači HKK Široki, i to: za najkorisnijeg igrača turnira Josip Batinić, dok je nagradu za najboljeg strijelca turnira osvojio njegov suigrač Jure Planinić. Zanimljivi, HKK Brotnjo treću godinu zaredom organizira turnir koji se ove godine prvi put održao u ožujku, ranijih godina bila je riječ o novogodišnjem turniru, a košarkaši Širokog ponovili su prošlogodišnji uspjeh kada su u kadetskoj konkurenciji osvojili naslov prvaka i nagrade za najbolje pojedince. Mateo Zovko bio je najbolji strijelac prošlogodišnjeg turnira, njegov suigrač Marko Prskalo proglašen je za MVP kadetskog turnira, a Široki je lani osvojio naslov u juniorskom dijelu turnira i obranio naslov kadetskog pobjednika tako da su kadeti Širokog ove godine treći put osvojili turnir u Čitluku.

Nakon odlično organiziranog turnira organizatori iz HKK Brotnjo zahvali li su se generalnom sponzoru Monte Zott-u i svim poslovnim subjektima i osobama koje su podržale turnir i potpomogle u njegovoj organizaciji.

- Ovo je treći turnir koji smo organizirali i izuzetno smo zadovoljni što smo uspjeli u ova tri dana privući pažnju košarkaške javnosti iz cijele BiH i Hrvatske pa i šire i na neki način posjetio javnost da HKK Brotnjo - Čitluk još uvijek postoji i diše košarkaškim plućima - poručili su iz HKK Brotnjo.

Rezultati utakmica zadnjeg dana turnira (četvrtak 31.03.2016)

HKK LJUBUŠKI - GKK ŠIBENIK (23-46) RAZIGRAVANJE ZA PLASMAN
KK SPLIT - HKK BROTNJO (38-34) RAZIGRAVANJE ZA PLASMAN

KK ZADAR - HKK ZRINJSKI (60-56) POLUFINALE TURNIRA
HKK ŠIROKI - HKK POSUŠJE (49-75) POLUFINALE TURNIRA

HKK BROTNJO - HKK LJUBUŠKI (47-38) UTAKMICA ZA SEDMO MJESTO
GKK ŠIBENIK - KK SPLIT (39-46) UTAKMICA ZA PETO MJESTO

HKK ZRINJSKI - HKK POSUŠJE (33-47) UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO
KK ZADAR - HKK ŠIROKI (71-75) UTAKMICA ZA PRVO MJESTO

Ukupni poredak ekipa:

1. MJESTO - HKK ŠIROKI
2. MJESTO - KK ZADAR
3. MJESTO - HKK POSUŠJE
4. MJESTO - HKK ZRINJSKI
5. MJESTO - KK SPLIT
6. MJESTO - GKK ŠIBENIK
7. MJESTO - HKK BROTNJO
8. MJESTO - HKK LJUBUŠKI

Citluk.ba