Košarkaši mostarskog Studenta u Regionalnoj sveučilišnoj ligi

SKK Student, HKK Zrinjski, SKK Student, KK Student, SKK Student, Sveučilištu u Mostaru, kosarka
Inicijativa za pokretanje ovog natjecanja pokrenuta je na Regionalnoj Ministarskoj konferenciji pod nazivom „Razvoj akademskog sporta u regiji", koja je održana u Rijecim piše pogled.ba

Uz mostarsko Sveučilište u prvom izdanju Regionalne sveučilišne lige nastupit će: Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Podgorici.

Među studentima zemalja regije trebalo bi doći do suradnje i promocije sporta, a uz sport najjači su mostovi koji će ih povezivati - obrazovanje i znanost.

Regionalna košarkaška sveučilišna liga počinje već idućega mjeseca, najavili su ministri sporta - Igor Vušurović iz Crne Gore, Jernej Pikalo iz Slovenije, Vanja Udovičić iz Srbije te Hrvatske Željko Jovanović, koji su u Rijeci potpisali Povelju o regionalnoj međunarodnoj suradnji na području akademskog sporta.

Prvo kolo natjecanja na programu je 22. veljače u Novom Sadu, a svaki od gradova sudionika bit će domaćin, pa će tako Mostar najbolje košarkaše studente u regiji ugostiti 29. i 30. ožujka.

SKK Student predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u Regionalnoj sveučilišnoj ligi u košarci, kao što to čine Široki i Igokea u regionalnoj ABA ligi.

Partner projekta je ISBL, a isti ima veliki potencijal proširenja po državama i sportovima. U slijedećem razdoblju organizatori planiraju natjecanje proširiti na Sloveniju, Makedoniju, Mađarsku, te organizirati regionalnu studentsku ligu u ženskoj odbojci, futsalu, košarci 3 na 3.

All Star Regionalne studentske košarke lige bit će održan ovog vikenda u Beogradu. U prvom susretu sastaju se Zapad i Istok. Za ekipu Zapada nastupit će studenti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH, a mostarsko Sveučilište će predstavljat Obrad Vuković i Milan Brečić. Ekipu Istoka čine studenti košarkaši iz Rusije.

Ono što će zasigurno pridonijeti popularizaciji Lige je druga utakmica, u kojoj se sastaju veterani bivše Jugoslavije i veterani bivšeg SSR-a. Između ostalih na parketu dvorane Pionir će tako zaigrati Divac, Rađa, Naglić, Đorđević, a s druge strane Sabonis, Volkov.

Sudionici All Stara imat će priliku pratiti susret Eurolige Partizan - Lokomotiva Kuban.