Košarkaši HKK Zrinjski sutra sa KK Servitium

HKK Zrinjski, KK Servitum
Utakmica je to 2. kola košarkaške lige BiH, i to je povod tiskovne konferencije koja je održana danas u prostorijama kluba.

Na tiskovnoj su se nazočnim novinarima obratili direktor Bojan Stanić, trener Dejan Parežanin i košarkaš Luka Klarica.

Utakmicu je najavio direktor Stanić koji je predstavio goste.

„Ekipa iz Gradiške odigrala je  jednu neizvjesnu utakmicu sa Mladosti iz Mrkonjić grada.  Obistinilo se ono što smo najavljivali, a to je da će ovo prvenstvo biti dosta izjednačeno.  U većini utakmica jedna ili dvije lopte odlučivati će svaku utakmicu i to se pokazalo u prvom kolu u većini susreta.  Nama ostaje da  u sutrašnjoj  utakmici stičemo iskustvo koje nam je nedostajalo u završnici utakmice u Višegradu, Odigrali smo  očajno prvog poluvremena  u kome smo bili pasivni i tu je Varda prelomila utakmicu. U drugom dijelu utakmice naše novo lice kada smo došli na pola koša razlike i imali tri šuta za potpuni preokret, a tu je nama nedostajao iskusan igrač da to riješi. Mi moramo praviti takvog igrača, a to je jedan malo dugotrajniji proces i mi smo spremni da to istrpimo. Mi dosta znamo o momčadi koja nam dolazi u goste, i za utakmicu za Servitiumom svi igrači su spremni. Očekujemo jednu dobru utakmicu, pustićemo našu mladost na parket i da ostvarimo rezultat koji svi očekujemo.“, rekao je trener HKK Zrinjski Dejan Parežanin.

"Ja se nadam da ćemo sutra pobijediti i to nam je jedini cilj. Nemamo pravo na kiks, i nemamo pravo na ikakav kiks na domaćem parketu. Dati ćemo sve od sebe kao što smo davali  i u prethodnim utakmicama u kojima smo nesretno izgubili u završnici.  Nadam se da će sutra to biti drugačije i da ćemo izvući  pouke iz tih utakmica i da ćemo sutra pobijediti ekipu iz Gradiške“, rekao je Luka Klarica.

Utakmica HKK Zrinjski-KK Servitium igra se u utorak 18. 10. 2011. god u 18 sati u dvorani na Bijelom Brijegu. Iz HKK Zrinjski su pozvali sve navijače da dođu sutra u dvoranu i pomognu ovoj mladoj ekipi da dođe do prve pobjede u ovoj sezoni.

Susreti drugog kola prve muške košarkaške lige BiH na rasporedu su u utorak i u srijedu.

Sastaju se:
- utorak:
Mostar: Zrinjski - Servitium (18.00)
Banja Luka: Borac - Varda HE (18.00)
Bileća: Hercegovac - Brotnjo (20.00)

- srijeda:
Vogošća: Vogošća - Čapljina Lasta (17.30)
Trebinje: SL Takovo Leotar - Igokea (19.00)
Mrkonjić Grad: Mladost - Čelik (19.00)

U ovom kolu slobodna je ekipa Bosna ASA BH Telecom.

Nakon prvog kola po dva boda imaju Igokea, Čapljina Lasta, SL Takovo Leotar, Varda HE, Mladost i Bosna ASA BHT, a po jedan bod Brotnjo, Servitium, Zrinjski, Čelik, Hercegovac i Vogošća.

hercegovina.info