Košarkaši Čapljine u četvrtfinalu Kupa BiH pobijedili Zrinjski rezultatom 96:78

hkk zrinjs, HKK Čapljina
Košarkaši Čapljine na domaćem terenu ugostili su ekipu HKK ''Zrinjski HT'' Mostar. Hercegovački derbi pripao je domaćinu, koji je rezultatom 96:78 pobijedio ekipu Zrinjskog.

Od početka utakmice pa sve do poluvremena košarkaši Zrinjskog dominirali su igrom i rezultatski bili bolji. Prva četvrtina pripala je gostima rezultatom 25:22, dok se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Zrinjskog rezultatatom 45:41.

Iako su gosti cijelo vrijeme bili u prednosti Čapljinci su držali priključak i zaostajali za samo nekoliko koševa, pa je 1000 gledatelja uživalo u odličnom košarkaškom spektaklu.

Izabranici Hrvoja Vašića u nastavku utakmice uspijevaju realizirati odličan napad, ali isto tako odličnom obranom zaustaviti napad gostiju, pa je rezultat na kraju treće četvrtine iznosio 68:67 za ekipu Zrinjskog.

Četvrta četvrtina bila je priča za sebe, u odnosu na prve tri četvrtine. Po završetku treće četvrtine, u posljednjim sekundama utakmice, Mile Galić pogađa za tri poena, a klupa Zrinjskog traži da se koš ne prizna, jer je vrijeme, prema njima, isteklo. Sudac ipak, na nezadovoljstvo igrača i klupe Zrinjskog, priznaje tri boda za Čapljinu i zaključuje treću četvrtinu.

Ovakve reakcije prenijele su se i na igru, pa u četvrtoj četvrtini dolazi do naguravanja igrača i puno grublje igre. Ohrabreni Galićevim koševima Čapljinci žestoko napadaju, i uspijevaju postići seriju od 15:0, i u potpunosti okrenuti rezultat. Nošeni navijanjem vjernih Patriora i prepune Čapljinske dvorane domaći košarkaši do kraja utakmice povećavaju rezultat i završavaju utakmicu rezultatom 96:78.

Čapljince su predvodili Bijelica sa 24, Zdravković sa 21 i Rimac sa 14 postignutih koševa. Kod Zrinjskog najbolji su bili Simonović sa 17, Demić sa 15, Perajica i Han Rasa 14 postignutih koševa.

Ipak, po zavšetku utakmice, igrači jedne i druge ekipe, kao i treneri, čestitaju jedni drugima, pokazujući sportski duh i odlične odnose ova dva kluba.

Zanimljivo je istaknuti kako je utakmicu sa tribina promatrala i cijela momčad Radničkog nogometnog kluba ''Split'', koji se već 10 dana nalazi na pripremama u Čapljini. Nazočan je bio i novi igrač Splita Ivica Križanac, trener Ivan Katalinić, kao i Hajdučko srce Nenad Pralija.

Također, hercegovački derbij s tribina je pratio i generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša, kao i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Četvrtina finala Kupa BiH

HKK ''Čapljina - Lasta'' - HKK ''Zrinjski HT'' Mostar 96:78

Mjesto: Gradska športska dvorana Čapljina

Gledatelja: 1000

Suci: Adamović Milan, Babić Saša, Vranković Branislav

Delegat: Jakovljević Siniša

HKK ''Čapljina - Lasta'': Bijelica 24, Zdravković 21, Rimac 14, Galić 13, Brkić 9, Lerić 8, Jelčić 7, Petrić, Blažević, Previšić, Matić, Jurković.
Trener: Vlašić Hrvoje

čaportal