KK Zadar-KK Partizan 91:88

Domaći su odigrali najbolje poluvrijeme u sezoni i Partizanu ubacili čak 55 poena. Gosti su iznenađeni sjajnom igrom Zadra, zabili samo 36, no prava drama uslijedila je u drugih 20 minuta, Partizan je nakon pete osobne Vladovića sedam minuta prije kraja ubacio u petu brzinu, i 76-59 vodstvo počelo se topiti.

U neizvjesnoj zavrršinici Zadrane su "spasili" Car i Ivanov koji su večeras kombinirano ubacili 50 koševa, te hladnokrvni Batur i Bilan koji su pogodili posljednja četiri bacanja i tako zapečatili sudbinu Partizana koji je u posljednjoj minuti dvaput bio na minus jedan. Imali su Beograđani i šut za produžetak, no Kecman je poštedio Zadrane.

Nakon početnih 2-3, Zadar je napravio 11-0 i već u trećoj minuti stgao do dvoznamenkastog vodstva. Cijela je petorka (Vladović, Car, Marčinković, Bilan, Ivanov) odreagirala odlično, koševe su zabili baš svi, a prednjačio je Ivanov koji je već u prvih deset minuta zabio 10 poena.

Nakon 34-22 u prvoj četvrtini, Zadrani su drugu otvorili serijom 6-0 u režiji Batura i Browna i stigli do večeras najvećih 19 razlike (41-22). Partizan je u nekoliko navrata stizao na 14 razlike, ali precizni Zadrani uvijek su imali odgovor. Marčinković je pogodio za 50-31, a Car je poluvrijeme zaključio tricom za 55-36.

U trećoj četvrtini Partizan je zaigrao bolje, ali djelovalo je da Zadar ima odgovor na svaku prijetnju gostiju. Tako je i bilo, no broj riješenja u napadu opasno se smanjio, zabijali su Zadrani osjetno teže, dok se s druge strane razigrao Jerrells i zabivši 10 poena u 10 minuta primaknuo Partizan na 69-55 na uslasku u posljednju dionicu.

Posljednju četvrtinu otvorio je raspoloženi Ivanov, a tricom Cara nešto kasnije Zadar je ponovo bio na lijepih plus 17 (74-57). Svoje su vodstvo Zadrani održavali bez većih problema sve do sedam i pol minuta prije kraja utakmice kada je Jakov Vladović pri rezultatu 76-59 zaslužio petu osobnu. Po već viđenom scenariju, gosti su podignuli agresivnost na vanjskoj liniji i Zadru stvorili brojne probleme u organizaciji napada.

Razlika je počela rapidno opadati. Zadrani su bili potpuno bezidejni u napadu, i tek je poneki ubačaj Cara održavao kakvu- takvu razliku. No to nije moglo dugo potrajati. Igrači Partizana odjednom su se razgoropadili, sijevale su trice, Gist je zakucavao frekvencijom jednom u minuti pa je Partizan posljednje dvije minute stalno bio na koš, dva zaostatka.

Zadar je opasno visio, no ukazali su se večeras najbolji Ive Ivanov i Marko Car odigravši akciju za 87-83, 25 sekundi prije kraja, te hladnokrvni Batur i Brown koji su bacanjima anulirali pet koševa Gista u posljednjih 17 sekundi.

Imao je Partizan priliku za produžetak, tricu sa deset metara "opalio" je Kecman, no lopta koja je mogla zaediti Višnjik, odsijela je na tabli i veliko slavlje moglo je započeti.

U redovima Zadra najefikasniji je bio Car sa 27 poena i šutom za tri 5/6, a svoju najbolju partiju u dresu Zadra odigrao je i Ive Ivanov koji je zabio 23 poena u 5 skokova i 4 asistencije.

Partizan je predvodio Gist koji je zabio 21, od čega čak 19 u drugom poluvremenu. Jerrels je zabio 14, a Jawai je ubacio 12.
KK Zadar - KK Partizan 91-88 (34-22, 21-14, 14-19, 22-33)

KK Zadar: Car 27 (5/6 trica), Vladović 7, Batur 8, Tomas 2, Ramljak, Dundović, Marčinković 6, Olivari, Ivanov 23 (5 sk), Brown 10, Bilan 8, Pelczmann

KK Partizan: Jerrells 14, Kecman 11, Klobučar, Jaramaz, Lučić 5, Milosavljević 9, Katić 9, Jawai 12, Božić, Gist 21 (7 sk), Vesely 7 (5 sk), Đekić

izvor: www.ezadar.hr