FOTO  KK Spars - HKK Široki Brijeg 91:63

spars-široki
Spars je slavio pobjedu rezultatom 91-63.

Od početka utakmice, bilo je jasno da su Sparsi motivirani da što prije izbore plasman u doigravanje za prvaka, a kako su već prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 26-15, postalo je vidljivo da će se Široki teško vratiti u meč. To je samo potvrđeno kroz drugu četvrtinu, koju je Spars ponovo dobio dominantnim rezultatom, te je već do poluvremena došao do vodstva rezultatom 50-30.

Treća četvrtina je već pretvorila susret u vrlo nezanimljiv, jer je domaćin nastavio sa dominacijom, a bilo je neobično vidjeti koliko je zapravo nisko pao Široki Brijeg. Spars je na početku posljednjih deset minuta vodio rezultatom 71-43. Do kraja meča, prednost domaćina je ostala ista, a su gosti jedva čekali da se susret završi. On je okončan pobjedom Sparsa rezultatom 91-63.

Najefikasniji u domaćem timu bio je fenomenalni Ibrahim Durmo, koji je ubacio 28 poena, a tome je dodao 13 skokova i 3 asistencije. Kod gostiju, najbolji je bio Jan Močnik sa 15 poena, 4 skoka i asistencijom. Spars sada ima 9 pobjeda i 6 poraza te je već osigurao da će sigurno sezonu okončati ispred Širokog Brijega, bez obzira kako se okončaju susreti posljednja 3 kola. U teoriji postoji još jedino mogućnost da ispred Sparsa završi Leotar, ali i ona je malo vjerovatna, pa se već sada može konstatirati da je sarajevski tim izborio plasman u doigravanje za prvaka.

Sve fotografije u GALERIJI

 sport1.ba