KK Kakanj-HKK Široki Brijeg 80:82

HKK Široki Brijeg, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, kk spars, HKK Široki Brijeg, KK Radnik, HKK Široki Brijeg, KK Student, HKK Široki, KK Student, HKK Široki Brijeg, KK Vogošća, HKK Široki Brijeg, HKK Široki, OKK Sloboda, kk Sloboda, HKK Široki, OKK Sloboda, HKK Široki Brijeg, KK Kakanj, HKK Široki Brijeg, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, KK Radnik, Igor Jelčić, HKK Široki Brijeg, HKK Široki Brijeg, KK Igokea

Potajno su se košarkaši Širokoga nadali pobjedi na gostovanju u Kaknju, a večeras su priželjkivano i ostvarili zabilježivši veliku 82:80 pobjedu, ukupno devetu u tekućoj sezoni čime su napravili još jedan veliki korak ka plasmanu u Ligu 6 za prvaka, a na ovaj način su ujedno uzvratili Kakanjcima za poraz na Pecari u njihovoj prvoj međusobnoj utakmici ove sezone.

Prvo ime susreta sa 28 poena bio je Amerikanac Cromer za kojega se nakon ove, kao i par prethodnih utakmica, može ustvrditi da je istinsko pojačanje za momčad Damira Vujanovića. Odličan je bio i Mateo Čolak sa 17 poena, dok je kod Kakanjaca prvo ime bio njihov centar Milivoje Božović s 26 poena.

Utakmica je tijekom prve četvrtine bila rezultatski izjednačena, no kod vodstva domaćih od 17:13 gosti rade seriju 10:0, te početkom druge dionice vode 23:17 nakon čega više prednost nisu ispuštali do završetka susreta.

Vodili su već u prvom poluvremenu s dvoznamenkastih 40:30, a deset poena viška zadržali su i na ulasku u posljednju četvrtinu - 52:62. Domaćin je otvorio serijom 6:0 završnu dionicu i došao na 58:62, no gosti tada realiziraju dva vezana napada preko dva Matea - Čolaka i Drežnjaka, pa semafor pokazuje 58:66.

Domaći trener Josip Pandža u tim trenucima prosvjeduje kod sudaca te zarađuje isključenje, a u sljedećem napadu i kondicijski trener domaće momčadi Mirza Demir, iako nije bilo vidljivo da suci rade greške na štetu domaćina koliko se nervoza u njihove redove uvukla zbog izrazito lošeg šuta za tri poena, ali i napadački jako dobre igre Širokobriježana.

Tricom Dedića i poenima Zahiragića Kakanj na 1.16 prije kraja smanjuje na 73:75 i tu tek slijedi prava drama. Lončar iz slobodnih bacanja pogađa za Široki, ali ponovno Dedić uzvraća. Ivan Karačić 21 sekundu prije kraja pogađa tricu za vodstvo Širokog 80:75, ali u toj završnici odlični Dedić na 18 sekundi prije kraja tricom uzvraća za 78:80.

Nakon toga nezadrživi Cromer odlazi na crtu slobodnih bacanja i oba puta pogađa, međutim gosti rade pogrešku pod svojim košem. Naime, Božović postiže poene za 80:82, te dobija dodatno slobodno bacanje koje će promašiti, ali lopta će mu se odbiti u ruke. Imao je gotovo otvoren šut, no na sreću za Široki nije pogodio, ostalo je 80:82, pa je moglo uslijediti veliko slavlje gostiju iz Širokog Brijega koji zaslužuju sve pohvale na večerašnjem izdanju na ovom "vrućem" gostovanju.

(www.jabuka.tv)