KK Cedevita-HKK Široki Wwin 90:69

ABA liga: HKK Široki Wwin-KK Split 101:64
Iako se Široki držao dobar dio prvog poluvremena, kako se utakmica odvijala domaćini postepeno povećavaju prednost da bi u par navrata u drugom poluvremenu razlika bila i 24 koša. Glavna boljka gostiju bilo je čak 29 izgubljenih lopti.

Trener Cedevite Aco Petrović na parket je poslao petorku u sastavu Green, Tomas, Wright, Šuput i Bilan, a trener Širokog Ivan Velić izveo je petorku u sastavu Naletilić, Šutalo, Ramljak, Barać i Planinić. Gosti su dobro otvorili utakmicu i već nakon četiri minute imaju prednost od pet razlike kod rezultata 8:13. Serijom trica od strane Greena i Šuputa Cedevita dolazi u vodstvo i odlazi na pet razlike, ali Barać u zadnjem napadu prve četvrtine zabija tricu za 22:20.

Početak druge dionice susreta obilježila je čvrsta igra koš za koš gdje je Cedevita čuvala svoje vodstvo. Wright odlično doprinosi svojom igrom i sa četiri vezana koša povećava prednost domaćina. Njemu se još priključuju Andrić i Šuput. Na drugoj strani jedino Planinić i Šutalo vuku konce igre. Rezultat na poluvremenu glasio je 41:35.

Na početku treće četvrtine igralo se koš za koš i Cedevita je i dalje održavala svoje vodstvo koje je postepeno povećavala, da bi košem Tomasa otišli na deset razlike pri rezultatu 54:44. Ramljak uspijeva smanjiti prednost, ali domaćini ubacuju u veću brzinu i na krilima Greena i Wrighta odlaze na velikih trinaest razlike pri rezultatu 66:53 prije posljednje četvrtine.

U zadnjoj četvrtini dogodio se potpuni raspad igre Širokog. Samo u tih zadnjih 10 minuta uspjeli su izgubiti deset lopti, a u prvih 6 minuta posljednje četvrtine Cedevita je uradila seriju 11:2 i odlazi na 77:55, te time rješava pitanje pobjednika. Nakon toga treneri na obje strane daju priliku igračima s klupe s malom minutažom. Konačan rezultat je glasio 90:69.

Najbolji pojedinac susreta ipak dolazi iz Širokog, Planinić s 20 koševa i sedam skokova. Imao je pomoć u Baraću sa 16 i Šutalu s 13 koševa. Kod Cedevite se istakao Šuput s 21 košem, Wright je dodao 19, a Green 15 koševa.

 Autor: Mario Mikulić

crosarka.com