Karlo Vragović: Ništa još nije gotovo

HKK Široki, Karlo Vrgović

Upredsezoni sam proveo mjesec dana u talijanskom Montegranaru gdje sam trebao potpisati dvogodišnji ugovor, ali se to izjalovilo zbog pravila o broju stranaca. Vratio sam se u Zagreb i trenirao s matičnim klubom Dubravom kada je stigao poziv Širokog. Sve bolje se osjećam, mislim da sam i posljednju utakmicu dobro odigrao, ali lopta nije htjela u koš pri posljednjem napadu. Trener Jakša Vulić mi vjeruje i nadam se da ću mu se odužiti za to povjerenje, kaže Karlo Vragović.

Široki se, međutim, poslije 15 kola našao u dosad najtežoj poziciji.
- Nije ništa gotovo jer se ima još dosta igrati. Puno bi lakše bilo da smo dobili Radnički prošlog vikenda, međutim, kiksali smo, ali mislim da to možemo ispraviti jer nam raspored ide na ruku, smatra Vragović.
Nekoliko klubova nije značajno odmaknulo Širokom, ali nema puno onih koje igrači bh. doprvaka vide iza sebe na ljestvici.
- Zadar i Szolnoki nemaju lagan raspored. Mi igramo s izravnim konkurentima kući što je, ipak, prednost. Zadar igra doma s klubovima koji su u vrhu. Imamo kući utakmice koje realno možemo pobijediti i tu vidim našu prednost. A ukoliko ćemo napraviti jedan ili dva "breaka" vani, to bi nam puno pomoglo za ostanak. Ipak, nigdje se bodovi ne mogu zaračunati unaprijed i zato trebamo biti oprezni, govori Vragović.

Rezultati u zadnje vrijeme ne bude optimizam, ali među igračima vlada vjera u uspjeh.
- Nije mala stvar razbiti onako Igokeu i igrati egal s Crvenom zvezdom u Beogradu. Nadam se da ćemo zadržati kontinuitet dobrih igara što duže i ispuniti naše ciljeve koji su ostanak u ABA ligi i titula prvaka BiH jer smo već pokazali da s Igokeom možemo igrati, ustvrdio je Vragović.
Ove subote ih u Ljubljani očekuje Olimpija koju su jesenas na Pecari savladali 60:58.
- Olimpija po kvaliteti ne zaslužuje sadašnju lošu poziciju u ABA ligi, to pokazuju i njihovi rezultati u Eurocupu gdje su uvjerljivo prošli u drugi krug. Naša prednost može biti to što su oni imali utakmicu u srijedu. Favoriti su doma, ali ne vidim razloga zašto mi ne bismo vjerovali da im možemo odnijeti bodove, izjavio je Karlo Vragović.

"Nitko nas nije razbio"

Preostalo je jedanaest kola Širokobriježanima da pokušaju pronaći put do ostanka u ABA ligi.
- Mislim da imamo dobru ekipu, nitko nas nije razbio u ovoj ligi i kada smanjimo broj pogrešaka, možemo sa svakim igrati. Moramo probati iskoristiti naše prilike i izboriti ostanak. Sigurno neće biti lako, ali mislim da ćemo igrati sve bolje, vjeruje Vragović.

Dnevni list