Kapetan Cibone mostarac Marin Rozić: " Ovo je poseban trenutak za mene"

rozic cibona, Marin Rozić, Marin Rozić, Marin Rozić, Cibona, KK Cibona, Ante Žižić, Marin Rozić, FIBA Eurokup
Vukovi su cijelu domaću ligu ove sezone prošli gotovo bez pogreške, sa samo jednom izgubljenom utakmicom, proteklog vikenda protiv Cedevite, a nakon dolaska do 3-1 u finalnoj seriji, kapetan Marin Rozić bio je vrlo sretan zbog odlično obavljenog posla svoje momčadi - i zbog prilike da podigne trofej na pobjedničkom postolju...

Kroz Ligu za prvaka i u dvije serije doigravanja, Cibona je funkcionirala kao jako dobro podmazani stroj i zaslužila povratak naslova prvaka u Dom Dražena Petrovića. Ako je u ranijem dijelu sezone put bio trnovit, "začinjen" i s trenerskim promjenama, po dolasku Jasmina Repeše na klupu prvo je trebalo nešto vremena, ali sve je počelo funkcionirati onako kako je Repeša i želio u cijelom domaćem prvenstvu. Za nagradu, Marin Rozić je u utorak navečer prvi podignuo trofej za prvaka Hrvatske, a kasnije su priliku dobili i suigrači.

"Najbolja smo momčad u Hrvatskoj, pokazalo se da je treća utakmica bila samo loš dan", osvrnuo se Rozić poslije pobjede u četvrtoj, poslije koje je Cibona slavila naslov: "Mislim da smo stvarno igrali jako lijepo, jako dobro večeras i zasluženo smo prvaci Hrvatske."

Poraz u subotnjem trećem susretu u Domu Dražena Petrovića nije previše poljuljao Cibose, koji su iz toga izvukli pouku. "Nikad nije ugodno kada se izgubi, ali kada smo vidjeli koliko smo loše igrali i koliko smo početničkih grešaka napravili, znali smo da ako to svedemo na neku minimalu da Cedevita nema šansi", opisao je kapetan Vukova, ističući važnost ove titule.

"Sigurno znači puno, ovo je bila specifična sezona za Cibonu, bilo je puno turbulencija, ali na kraju smo se ipak konsolidirali i prvaci smo Hrvatske", zaključio je Rozić prije nego je trofej završio u njegovim rukama: "Napokon se dogodilo, čekao sam puno godina, moram priznati da je ovo stvarno poseban trenutak za mene."

hrsport.net