Kahrimanović: Ostavit ćemo srce na parketu

armend kahrimanović, HKK Zrinjski
Sudeći po pripremama Plemići su spremni za početak prvenstva, a sasvim sigurno veseli što će konačno na parket i Armend Kahrimanović novi igrač Zrinjskog koji je imao malih problema sa povredom. Nakon posljednje pripremne utakmice HKK Zrinjski popričali smo sa ovim dosta zanimljivim igračem.

Evo za početak se predstavi navijačima?

Karijeru sam počeo u Čeliku, onda sam igrao za Cenex i Bosnu iz Sarajeva. Onda sam otišao u SAD gdje sam igrao i završio fakultet na univerzitetu Idaho, te sam se opet nakratko vratio u Čelik. Put me je dalje odveo u Grčku gdje sam nastupao za  Iraklis, Ilysiakos i Apollon.

Nakon svih tih klubova evo te u Zrinjskom, pa kako se odvijao tvoj dolazak u Mostar?

Ja sam igrao protiv sadašnjeg direktora Zrinjskog Borisa Džidića koji je nastupao u istom timu gdje i moj brat. Uglanom moj dolazak je   povezan sa njim i zahvaljujući njemu sam sada u Zrinjskom. Taj dolazak trebao se ostvariti i 2008, ali ispalo je drugačije. Ove godine sam tu došao na probu i kako vidite ostao u Zrinjskom.

Evo tek si protiv Kaknja odigrao pravu utakmicu, jer si imao određenih zdravstvenih problema?

Pa imao sam određenih problema sa leđima i nisam trenirao nekih petnaestak dana, sada je dobro, ali ja još nisam zadovoljan sa svojom igrom i ima tu još prostora za napredak. Zadovoljan sam igrom protiv Kaknja, ali mogu još puno bolje, što ću nadam se i pokazati.

Evo u generalnoj probi pred Bosnu vidjeli smo ekipu koja će se suprotstaviti nekadašnjim prvacima BiH?

To je ta ekipa plus Hajrić koji će nam biti veliko pojačanje za predstojeće susrete. Ja jedva čekam tu subotu i utakmicu sa Bosnom. Igramo kući na svom parketu i ja bih pozvao publiku da dođe da nam pomogne u toj utakmici u kojoj ja očekujem pobjedu.

Osim domaće lige Zrinjski ove godine igra i Balkansku ligi, kako to izdržati?

Naredna dva mjeseca čeka nas naporan ritam srijeda-subota, bit će teško i naporno ali moramo izdržati sve te utakmice. Za nas Balkanska liga počinje 27.10. utakmicom protiv Ulcinja na domaćem parketu.

Kako ti kao igrač sa velikim iskustvom procjenjuješ koliko može današnji Zrinjski?

Ima tu dosta mladih igrača koji treba da stasaju uz nas starije. U našoj ligi mislim da realno možemo doći među četiri najbolje ekipe. Što se tiče Balkanske lige sa njom nisam upoznat pa ne mogu davati nikakve prognoze. Bilo bi odlično da se i tu plasiramo u dalji krug, ali vidjet ćemo kako će se to odvijati.

Evo Zrinjskom uvijek fali jedan korak da uhvati neki rezultat, bilo to u Kupu BiH ili prvenstvu. Je li došlo vrijeme da se taj korak i napravi?

Moje mišljenje je da uz našu kvalitetu i malo sreće možemo napraviti taj iskorak.

Kakvi su tvoji planovi u košarci?

Potpisao sam za Zrinjski na godinu dana i zadovoljan sam sa svime ovdje. Osim toga tu mi je i obitelj, te me to još više čini sretnijim i zadovoljnijim.

Postoji li mogućnost produženja ugovora?

Ako Bog da postoji, ali to nije samo do mene nego i do kluba, ali u svakom slučaju ta mogućnost postoji.

Evo igrao si i trenirao svuda, pa kako gledaš na ove ovdje uvjete u našoj dvorani?

Dvorana mi je super i ukoliko ona bude puna kada igrali ja ću biti prezadovoljan. Ne znam za druge, ali meni se ova dvorana sviđa i parket je više nego odličan. Možda bi nam trebao koji termin više za treniranje, ali situacija je takva da se moramo prilagoditi. Čujem da se pravi i nova dvorana, a kako je Mostar sportski grad on tu novu dvoranu svakako zaslužuje.

Evo za kraj još jedna poruka navijačima?

Zamolio bih navijače da dođu na utakmicu protiv Bosne. Mi ćemo dati sve od sebe i igrati tu utakmicu za navijače, a ako treba ostavit ćemo srce na parketu da dobijemo tu utakmicu. Svi koji dođu vidjet će jedan novi Zrinjski i garantiram im da se neće pokajati.

Inače utakmica sa KK Bosnom igra se u subotu sa početkom u 19. Sati u dvorani na Bijelom Brijegu.

www.zrinjski.info