Kadeti i juniori HKK Široki fantastični na novogodišnjem turniru u Čitluku

Čitluk, kosarka, turnir
...koji je drugu godinu zaredom organizirao HKK Brotnjo - Čitluk. Kadeti su u finalu svladali KK Cedevita rezultatom 99:59 (24:5, 26:16, 22:14, 27:24), dok su njihove starije kolege u finalu juniorskog turnira svladale GKK Šibenik 90:80 (23:22, 25:22, 19:12, 23:24).

U obrani titule prvaka osvojene na prošlogodišnjem turniru u Čitluku kadeti Širokog bili su jako uvjerljivi. Za plasman u finala pobijedili su Zrinjski, nakon čega su u finalu uvjerljivo nadigrali košarkaše zagrebačke Cedevite, a kvalitetu širokobrijeških kadeta potvrdile su i individualne nagrade. Naime, s 64 postignuta poena Mateo Zovko (HKK Široki) bio je najbolji strijelac turnira, dok je njegov suigrač Marko Prskalo proglašen za MVP kadetskog turnira.

Zanimljivi, Zovko je na turniru u Čitluku postigao više poena i od Džanana Muse koji je u kolovozu prošle godine bio najbolji strijelac U-16 Europskog prvenstva, nakon čega je ovaj reprezentativac BiH dres Košarkaškog kluba Koš iz Sarajeva zamijenio dresom zagrebačke Cedevite.

Juniori HKK Široki također su osvojili turnir u Čitluku svladavši u finalu GKK Šibenik te su na najbolji način završili turnir koji je obilovao atraktivnim potezima mladih košarkaških nada ih Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Osvojenom peharu prvaka valja dodati i titulu MVP turnira koja je zasluženo pripala Mateu Čolaku (HKK Široki), a valja istaći i da je košarkaš GKK Šibenik Kristijan Andabaka bio najbolji strijelac turnira s 52 postignuta poena.

Uz spomenute momčadi na „Međunarodnom košarkaškom turniru Monte Zott - Brotnjo 2015." nastupili su domaći košarkaši i košarkaši mostarskog Zrinjskog, a u utakmicama za treće mjesto na turniru kadeti i juniori Zrinjskog pobijedili su košarkaše Brotnja i osvojili treća mjesta u konkurenciji kadeta i juniora.

Kako su nam nakon odigranog turnira kazali u HKK Brotnjo novogodišnji turnir u Čitluku imao je za cilj promociju košarkaškog sporta u općini Čitluk i Hercegovini, a sve s namjerom da se mladež dodatno senzibilizira i potakne na bavljenje sportom, te kako bi cijeli događaj bio nezamisliv bez sponzora kojim se HKK Brotnjo i ovim putem zahvaljuje na podršci.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba