FOTO/VIDEO  Jedna od najvećih 'pogrešaka' Los Angeles Lakersa: Ivica Zubac

Ivica Zubac, NBA liga , nba, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Ivica Zubac, NBA liga , la lakers, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, NBA Ljetna liga, Ivica Zubac, nba, Ivica Zubac, NBA liga , Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , Ivica Zubac
Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu partiju u dresu Los Angeles Clippersa, s kojima će u travnju po prvi put zaigrati u doigravanju NBA lige. Clippersi su slavili protiv Memphisa 113:96, a Zubac je za 21 minutu na parketu upisao 13 poena i četiri skoka, uz šut iz igre 6-7.

Potez utakmice pripao je upravo njemu, nakon što je sredinom druge četvrtine brutalno zakucao jednom rukom i podigao Staples Center na noge.

ZAKUCAVANJE IVICE ZUPCA

Zubac ni ovog proljeća ne bi vidio NBA playoff da nije bilo Los Angeles Lakersa i njihovog, sada to već možemo bez ikakve dvojbe reći, glupog poteza. Podsjetimo, Zubac i Michael Beasley trejdani su 7. veljače u Clipperse, a u zamjenu je u Lakerse stigao malo poznati Mike Muscala.

Zubac je do sada startao svakoj od 21 utakmice u dresu Clippersa, te je u prosjeku na parketu provodio 19.7 minuta. Na prosjeku je od 8.9 poena, 7.7 skokova, 1.6 asistencija i 0.9 blokada po susretu. Osim toga ima šut iz igre na 52 posto.

Zanimljiva je priča zapravo kako je Zubac stigao u LA Lakerse, a nju je otkrio izvršni direktor LA Clippersa, ali i bivša legenda Lakersa, Jerry West.

"West nije mogao vjerovati kako je uspio dovesti Ivicu Zupca, a to je otkrio prijateljima na večeri nakon zatvaranja prijelaznog roka. Nije mislio da bi ga Lakersi dali, pa je ostao šokiran kada ga je Magic Johnson nazvao i ponudio Zupca u zamjenu za Muscalu. West nije ni sekunde dvojio, a kada je to ispričao za stolom, svi su počeli umirati od smijeha", ispričao je za ESPN jedna od osoba koje je svjedočila cijelom događaju.

Jerry West je 40 godina proveo u Lakersima, prvo kao igrač, kasnije trener i generalni menadžer, a proteklih dvadeset godina iskristalizirao se kao jedan od najboljih izvršnih direktora u NBA ligi.