Ivan Velić: Idemo riješiti finalnu seriju!

Tako bi se teniskim rječnikom mogla opisati četvrta utakmica finala doigravanja između dvije ekipe koje već treću sezonu zaredom igraju završne utakmice u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Branitelj naslova veliki dio posla napravio je pobjedom u nedjelju navečer. Široki ima vodstvo 2-1 u seriji na tri pobjede i u srijedu će u Laktašima (20.15) pokušati doći do trećeg boda koji bi značio osvajanje četvrtog naslova prvaka u nizu. Otkako se igra zajedničko prvenstvo na teritoriju cijele države, nikome nije pošlo za rukom osvojiti četiri titule u nizu.

Ako je u nedjelju pritisak bio na strani Širokobriježana, sada je obrnut slučaj. U Igokei su svjesni da im više nema popravnog ispita, jer u slučaju poraza Široki će titulu slaviti pred njihovim "nosom". Stoga moraju slaviti kako bi izborili majstoricu koja bi se opet igrala u Širokom Brijegu.

"Nadam se još jednoj egal utakmici kakva je bila u nedjelju, jer osobno volim kada se neizvjesnost velika, kada vlada napetost i igrači jedva čekaju da počne utakmica. Ne volim kada igrači podsvjesno očekuju lak posao, kao što je bio slučaj uoči druge utakmice, bez obzira što smo pokušali dizati tenzije. Što se nas tiče, pokušat ćemo promijeniti neke stvari, posebice u obrani, ali plan ostaje isti - idemo riješiti finalnu seriju", kazao je trener Širokog Ivan Velić.

Široki je u nedjelju izvukao važnu pobjedu u borbi za naslov, ali ju je platio s određenom cijenom. Četvrtu utakmicu će skoro sigurno propustiti mladi krilni centar Boris Barać koji je zadobio distorziju zgloba.

Josip Bilinovac će vjerojatno biti na dispoziciji treneru Veliću, iako ima problem s napuklim prstom lijeve ruke. Jakov Vladović dobio je nezgodan udarac u nogu, ali i on bi trebao zaigrati.

No, problema ima i Igokea, Milan Dozet zbog ozljede je u nedjelju igrao samo devet minuta. Kraj je sezone, igrači su na izmaku snaga, ali u finalima se igra stisnutih zubi.

Kosarka.org