FOTO  Iva Marić ŽKK Zrinjski 2010: Bez košarke ne mogu zamisliti život

iva marić

O godini koja je na izmaku porazgovarali smo s mladom košarkašicom ŽKK Zrinsjki 2010 Ivom Marić.

Kao prvo predstavi se čitateljima našeg portala?

Ja sam Iva Marić, imam 14 godina. Pohađam Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru. Igračica sam ŽKK "Zrinjskog 2010".

Od kada se baviš treniranjem košarke i zašto si izabrala baš košarku kao sport?

Košarku treniram od 2011. godine, tada sam imala 10 godina. Na košarku sam se upisala jer mi se jako svidjela kao sport. Bila sam najmlađa i najmanja u ekipi, ali to nije bilo bitno jer su me suigračice od prvog dana prihvatile i u klubu je vladalo pravo timsko okruženje. To je uvelike utjecalo na to da se u meni rodi ljubav prema košarci bez koje sada ne mogu zamisliti život.

Kome najviše možeš zahvaliti za svoj napredak u košarci?

Sve što sam postigla u košarci dogodilo se zahvaljujući mojim trenericama: Nikolini Pandži i Danijeli Ljubić. Trenerica Nikolina me trenira od prvoga dana i naučila me sve što znam o košarci, od osnovnih košarkaških poteza do ponašanja pravog sportaša na terenu. Neizmjerno sam joj zahvalna jer je toliko toga učinila za nas i otvorila nam mnoštvo prilika. Vjeruje u nas kada i mi sami to ne činimo. S trenericom Danijelom također mnogo radim jer igram, pored seniora, i za mlađe kategorije (kadeti i predkadeti). Ovom prilikom bih željela zahvaliti objema trenericama na njihovom radu i podršci.

Da li je po tebi ova godina bila uspješna za ŽKK Zrinjski?

Općenito sam zadovoljna ovogodišnjim uspjesima kluba, no uvijek može bolje. Seniorke su imale sjajnu sezonu unatoč tome što smo izgubile par sjajnih igračica te što nam je zbog dolaska novih igračica trebalo vremena da se uigramo. Mlađe kategorije mogu se pohvaliti raznim uspjesima na turnirima kroz cijelu godinu. Predkadeti i kadeti su ligu Herceg-Bosne završili na četvrtom mjestu, što planiramo popraviti sljedeće sezone.

Bila si na pokaznom treningu Hrvatske reprezentacije. Kakvi su bili osjećaji?

Naravno, imala sam tremu jer je to za mene bio vrlo važan nastup i željela sam se dokazati. No, ta trema je jednostavno nestala u trenutku kad sam stupila na teren zato što sam radila ono što volim, igrala košarku. Bojala sam se kako će proći trening bez mojih suigračica na terenu, ali je na kraju sve ispalo sjajno. Sve cure su uložile puno truda kako bi se dokazale zbog čega je na treningu vladao pozitivan natjecateljski duh.

Slijedi doigravanje za ŽKK Zrinjski. Kakva su očekivanja?

S obzirom na veliki trud cijelog tima, vjerujemo u pobjedu. Protivnik je jak, ali vjerujem da smo mi bolja ekipa. To planiramo dokazati i završiti na prvom mjestu.

Što u budućnosti očekuješ od igranja košarke?

Volim košarku, uživam u njoj, ali sam još mlada da bih išta mogla reći. Sigurna sam u to da ću igrati košarku dok god mogu i uživati u svakoj minuti provedenoj na terenu. Što mi budućnost nosi, ne mogu znati, ali znam da ću zasigurno nastojati dogurati što dalje u onome što volim.

HERCEGOVINA.info