‘Interes njemačkog prvaka godi, ali sada mi je Široki najvažniji’

željko šakić, HKK Široki, HKK Zrinjski, HKK Široki, željko šakić, HKK Široki, željko šakić, željko šakić, Hrvatska zemlja, reprezentacija
...Željka Šakića jest zvučala senzacionalno, ali kada bolje razmislite, i nije tako neuobičajena.

Već prije smo pisali o interesu Unicaje iz Malage za Planinića ili Cibone i Budućnosti za Pilepića. To je samo dokaz da prvak BiH ima odličnu skupinu mladih igrača od kojih je većinu sam stvorio. Što se Šakića tiče, interes jednog euroligaša mu godi, ali s pričama oko odšteta i transfera se ne opterećuje. - Naravno da mi godi, pogotovo kada je riječ o jednom uglednom klubu. No, trenutačno me samo Široki zanima. Želim ove sezone ostvariti sve što se mogne s ovom momčadi. Obraniti dvostruku krunu, a ako je moguće i u ABA ligi otići što više. Za priče o odlasku ima vremena, kaže Šakić koji je u Široki došao iz Zrinjskog uoči završnice Prvenstva BiH te sudjelovao u obrani naslova državnog prvaka.
Šakić i suigrači jučer su otputovali za njegov rodni grad Zagreb gdje Široki večeras (20 sati) igra drugu od ukupna tri gostovanja koliko mu je preostalo do kraja ove godine u ABA ligi. Protivnik jedinom predstavniku BiH je Cedevita, drugoplasirana momčad ABA lige i vjerojatno ekipa koja igra u najboljoj formi u ovoj ligi. Omjer momčadi Dražena Anzulovića (8-2) te činjenica da je najbliži pratitelj Maccabiju dovoljno govore o snazi hrvatskog viceprvaka. Cedevita je favorit protiv Širokog, to ni kladionice ne dvoje (koeficijent 1.15), no u Širokom svoju šansu vide u eventualnom umoru kod domaćina koji konstantno igra dvije jake utakmice tjedno.
- Možda se kod njih javi umor nakon teške utakmice u Trevisu, ali opet Cedevita ima toliko kvalitetnih igrača da oni lako mogu podnijeti takav ritam. Jednostavno ne znam je li Cedevita jača na vanjskim ili unutarnjim pozicijama. Svugdje imaju po dva vrhunska igrača i čeka nas stvarno težak posao, ističe Šakić.
Međutim, prošle subote je i Olimpija bila izraziti favorit, pa je Široki pregazio slovenskog euroligaša u njegovoj dvorani. Šakić smatra da, ako će Široki biti približno šuterski raspoložen kao u Ljubljani (15 trica uz 60 posto šuta), mogu napraviti dosta problema svom domaćinu. Makar i bez Amerikanca Collinsa koji zbog ozljede neće igrati.
- Na centrima imamo samo Planinića, što znači da će to morati igrati i Boris Barać. On će možda imati problema u obrani s njihovim visokim centrima, pa ćemo morati pomagati. No, zato će u obrani oni imati problema s njim i našim ‘pick and popom'. Ako nas krene šut, imat ćemo šansu, zaključio je Željko Šakić.

Olimpiju smo ‘ubili', nisu nam puštali

Pobjeda Širokog u Ljubljani, ali prije svega tih 28 koševa razlike (78:50) na parketu Olimpije, šokirala je mnoge. Primjerice, treneru Radničkog Miroslavu Nikoliću takav rezultat toliko je nevjerojatan da je izjavio kako vjeruje da su "igrači Olimpije zbog kašnjenja plaća bojkotirali utakmicu", odnosno pustili Širokom. Šakić smatra da su to gluposti.
- To može izjaviti samo netko tko nije gledao utakmicu. Nama se u tom susretu sve otvorilo, išao nas je šut i jednostavno smo ‘ubili' domaćina. Nisu imali šanse. Ni u Širokom stanje nije najidealnije, pa što bi mi trebali? Puštati svakome kada plaća zakasni?

Dnevni list