Indiana Pacersi žele Stanka Baraća

stanko barać, kosarka, Indiana Pacers, stanko barać, stanko barać, KK Cedevita, HKK Široki Brijeg
U međuvremenu je Barać u dresu Caje Laboral postao jedan od najboljih europskih centara, zbog čega su Pacersi počeli ozbiljno računati na njega.

"Počet ćemo razgovore s igračem i njegovim klubom. Nema sumnje da je Barać spreman za NBA, imao je dobru sezonu i jedan je od najboljih centara europe," rekao je GM Pacersa David Morway.

Iz baskijske momčadi u NBA su svojevremeno otišli odlični igrači poput Calderona, Noccionija, Scole i Splittera. Međutim, Barać je još daleko od Indiane. Interes postoji s obje strane; Cajina financijska situacija i nije najbolja, dok bi Pacersi vrlo perspektivnoj momčadi koja je ove sezone izborila doigravanje pridodali i jednog od najboljih europskih centara.

Međutim, problem kao i u većini sličnih slučajeva predstavlja otkup Baraćevog ugovora jer Pacersi mogu sudjelovati s najviše pola milijuna dolara. U slučaju da se to riješi, prelazak Baraća u Indianu mogao bi zaustaviti lockout, koji će se dogoditi ukoliko se do kraja mjeseca liga i igrači ne dogovore oko kolektivnih ugovora.

Kosarka.org