FOTO  Ilija Volarić: Zrinjski ne treba brinuti za svoju budućnost

ilija volarić

Pogledali smo malo taj trening koji se odvijao pod budnim okom trenera Ilije Volarića. Porazgovarali smo s trenerom za koga se može reći da je učio prvim košarkaškim koracima danas velikog Bojana Bogdanovića, i evo što kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo vidimo na parketu mlade košarkaše. O kojoj je selekciji riječ?

Ovo je kategorija dječaka rođenih 2000. godine, to su znači predkadeti koji se natječu u Ligi Herceg Bosne. Mi sve utakmice igramo u velikim dvoranama, a treniramo u Đačkom domu i zahvaljujem se Hvidri Mostar koja nam je izašla u susret, te nam dozvolila nekoliko termina u velikoj dvorani.

Koliko tjedno inače imate treninga?

Tjedno imamo šest termina, s tim da vikendom imamo po dva treninga.

Ima li među ovom djecom talenata koji bi mogli nasljediti Bojana Bogdanovića?

Teško da se ponovi recimo jedan Bojan, i sumnjam da će me Bog u mojoj trenerskoj karijeri nagraditi sa još jednim Bojanom. Ali ima tu finih momaka i talenata koji će sutra zakucati na vrata prvog tima, a poslije tko zna, možda uspiju i u inozemstvu.

Znači Zrinjski ne treba brinuti za svoju budućnost?

Ne, Zrinsjki ne treba brinuti za budućnost. Mostar je grad talenata, to se pokazalo u mnogo slučajeva i nadam se da će kroz nekoliko godina neko od ovih momaka igrati Europsku ligu.

Uz ovu priču o Iliji i momcima koje trenira valja spomenuti da je u sinoć u jednom momentu utakmice protiv Hea na parketu bilo pet momaka koji su ponikli u omladinskoj školi Plemića.