Igor Jelčić: Cilj je ući u Drugu ABA ligu

HKK Široki Brijeg, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, kk spars, HKK Široki Brijeg, KK Radnik, HKK Široki Brijeg, KK Student, HKK Široki, KK Student, HKK Široki Brijeg, KK Vogošća, HKK Široki Brijeg, HKK Široki, OKK Sloboda, kk Sloboda, HKK Široki, OKK Sloboda, HKK Široki Brijeg, KK Kakanj, HKK Široki Brijeg, HKK Zrinjski, HKK Široki Brijeg, KK Radnik, Igor Jelčić, HKK Široki Brijeg, HKK Široki Brijeg, KK Igokea
„Na početku sezone Uprava kluba postavila je za cilj afirmaciju naših mladih igrača i da se pokuša izboriti Liga za prvaka. To smo i ostvarili i zadovoljni smo s napretkom naših mladih domaćih igrača. Drugi cilj je bio da se iz Lige za prvaka pokuša ući u Drugu ABA ligu. Slobodno mogu sada kazati da je naš trenutni cilj Druga ABA liga. Doveli smo kvalitetna pojačanja, Taljona Jamarviousa Cromera, Martina Junakovića i Elijaha Macona. Smatramo da smo pogodili s njima i da oni skupa s našim domaćima igračima mogu donijeti taj iskorak. Naravno i ostale momčadi su kvalitetne, ali smatram da će sve ovisiti o nama. Ako smo mi pravi, nije bitno kakav je raspored utakmica. Nadam se da ćemo svi skupa ostvariti naš cilj i ući u Drugu ABA ligu. Htio bih ovom prilikom zahvaliti svim sponzorima koji su nas podupirali tijekom sezone, nadam se da ćemo im se odužiti dobrim igrama. Pozivam publiku da nas podrži i tako budu naš šesti igrač."

Prokomentirao je i odluku o zatvaranju ABA lige:

"To je privatna liga i ljudi koji je vode imaju pravo odlučivati. Mislim da nije dobro da se na ovako dug period zatvori liga i ne znam je li to uopće dobro za košarku. Natjecati se kroz cijelu godinu i biti prvak države sada nema smisla. Mi sada u suštini ‘igramo' samo ako imamo interes da se plasiramo u Drugu ABA ligu. Što se tiče HKK Široki, konkretno Druga ABA liga bi bila dobra za nas zbog razvoja naših mladih igrača".

Podsjetimo, Liga za prvaka počinje sutra, a HKK Široki gostuje u Laktašima kod Igokee. Utakmica se igra u 19 sati.