FOTO/VIDEO  Hrvoje Vlašić: HKK Zrinjski je jedna košarkaška bajka

hrvoje vlašić, HKK Zrinjski, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, naša tv
Zadranin je vodio mnoge klubove u karijeri s kojima je osvajao i naslove, ali ova titula i za njega ima poseban značaj kada se u obzir uzmu okolnosti pod kojima klub djeluje.

"Nadam se da ću raditi još dugo, ali bez obzira što god napravio i ovo što sam napravio do sada je meni vrh i mislim da će ovo zauvijek ostati negdje na posebnom mjestu kod mene, isto tako vjerujem i mojim igračima, suradnicima itd. Ovo je jedna bajka i to je jednostavno tako."

Usprkos prikazanoj igri i trudu Plemića, mnogi i dalje osporavaju njihovu titulu jer je Igokea i prije finala osigurala nastup u ABA ligi pa za njih ovo finale navodno nije imalo nekog značaja.

"U finalu svak želi pobijediti i u finalu svak želi biti prvi. Vidjelo se na kraju zadnjih nekoliko utakmica da su oni stvarno pokušali međutim da smo mi stvarno bili puno bolji osim te druge utakmice u Laktašima koju nismo odigrali baš onako ali nije bilo ni realno očekivati da tako odigramo sve. Ja mislim da je titula čista kao suza i da tu nema puno prostora za prevelike analize ili za omalovažavanje toga, to je osvojeno na genijalan način", istaknuo je Vlašić.

Sve je to prepoznala i publika koja je iz utakmice u utakmicu sve više punila školsku dvoranu na bijelom brijegu.

"Prošle godine kada sam došao uvijek sam vidio jedne te iste ljude, praktički se znalo gdje tko sjedi i oni su do zadnjeg dana bili tu. Malo pomalo su i ostali prepoznali da radimo jednu dobru priču i onda je na kraju po mom mišljenju svak želio biti dio toga. Zadnjih tih utakmica bio je pravi domaći teren, onaj koji držite čvrsto i branite ga i mi smo ove godine praktički izgubili samo dva puta kući", dodaje Vlašić.

Ostale teme, od trenerske karijere do života u Mostaru pogledajte u video prilogu